13 Ocak 2009

Haftanın Filmi #2: Interview (2007)

Bir kadın, bir adam, 84 dakika... Bu kadar minimalist bir film Steve Buscemi'nin uyarladığı, yönettiği ve oynadığı film. Yanına da Sienna Miller gibi bir dünyalar güzelini almış ve tüm doğallıklarıyla oynamışlar karşılıklı, dökmüşler ortaya oyunculuklarını.

2 Kasım 2004'te Amsterdam'da bir terörist tarafından öldürülen Hollandalı yönetmen Theo van Gogh'un 2003 yapımı aynı adlı filminden uyarlanan "Interview", bir gazeteci ve sosyetik-medyatik bir oyuncunun diyalogları üzerine... Mesleğinde önemli bir yere gelebilmek için çırpınan savaş muhabiri Pierre ve sevilen bir dizide oynadıktan sonra sinema filmi ile gündeme gelen, hayatını gözler önünde yaşamayı seven sarışın Katya'nın birbirlerini tanıdıkları 1.5 saat üzerine ya da...


İkilinin (Katya'nın sevgilisi ve arkadaşlarının telefonları ile çokça bölünen) muhabbetleri; kısa bir sürede arkadaşlıktan baba-kız ilişkisine, hayvani şehvetten dostluğa, nefretten kıskançlığa, hırsızlıktan ikiyüzlülüğe her durakta durarak izleyeni hiç sıkmadan akıp gidiyor film boyunca.

1981 doğumlu modellikten oyunculuğa geçiş yapan oyuncu Sienna Miller ve yıllardır bağımsız filmlerden (ve Sopranos dizisinden) tanıdığımız Steve Buscemi'nin uyumu ise dillere destan. Fakat bu uyum Amerikan Bağımsız Film Ödülleri'nde yalnızca Miller'a bir adaylık getirmiş geçtiğimiz yıl.

Oyunculuk, paparrazilik, etik ve ünlülerin hayatına burnunu sokma konularında oldukça eleştirel davranan film; iki oyuncunun yetenekleri ile sürüklüyor izleyenleri.

1 yorum:

mayksisman dedi ki...

ben inanılmaz keyif aldım bu filmden ve ne komik ki 2 yıl önceki bu filmi benzer zamanlarda izlemişiz sanırım.

ya zaten tek mekan filmlerinin kötü olabilmesi için benim gözümde hakikaten çok uğraşması gerekmekte.

sürprizleriyle, içindeki tuhaf gerilimi ve oyunlarıyla ve dediğin gibi onların oyunculuklarıyla ve diyalogların akıcılığıyla çok şahane ve yalın bir şey ortaya çıkmış.

bayılıyorum bu tarz filmlere.