2 Ocak 2009

"SU Öğrencisinin En İğrenç Anları"

Geçtiğimiz hafta blogum açısından bir yeniliğe daha imza atarak, "Okurlara Sor" serisinin başlamasını sağladım. Bir Sabancı Üniversitesi öğrencisinin en iğrenç anlarını SU öğrencisi okurlarımın oylarıyla belirledim: Ankete katılan 48 kişinin (5'er seçenek işaretlediği) cevaplarına göre, okulum öğrencilerinin %52'sinin okul sınırları içerisinde yaşayabileceğini düşündüğü en iğrenç şey "Shuttle'ı kaçırmak". Bunu sırası ile %42'nin ve %40'ın oylarını alan "Finallerden sonra proje vb. nedenlerle okulda kalmak zorunda olmak." ve "Müzikus Partisi'nin ertesi günü sınavının olması." izliyor.

En popüler 10 seçenek ve katılanların yüzde kaçı tarafından işaretlendikleri şöyle:

1. Shuttle'ı kaçırmak (%52)
2. Finallerden sonra proje vb. nedenlerle okulda kalmak zorunda olmak (%42)
3. Müzikus Partisi'nin ertesi günü sınavının olması (%40)
4. BK Paylaşım'ın çalışmaması (%38)
5. Boş study aramak (%38)
6. Aynı gün 2 finalinin olması (%35)
7. Fabrikalardan gelen deri kokusunu solumak (%35)
8. Gece yarısı acıkmak ve odada yiyecek bir şey olmaması (%31)
9. Son bozuk paranı otomatlara kaptırmak (%29)
10. Cuma/Cumartesi gecesi 01:00 shuttle'ına yetişmek için arkadaşların yanından erken kalkmak zorunda olmak (%27)

İlk iki sırada yer alan anlar gösteriyor ki, okulum öğrencisi şehrin kilometrelerce uzağındaki kampusunda tıkılıp kalmaktan tiksiniyor. Dağın başından tek kurtuluş yolu olan shuttle'ların saatlerine bağımlı yaşamak, "Shuttle'ı kaçırmak" anının dünyanın en iğrenç şeyi olmasına neden olmuş durumda. Finaller biter bitmez de evine kaçmak istemek, benzer nedenlerle, yine haklı bir ikincilik getirmiş. 10. sıradaki "Cuma/Cumartesi gecesi 01:00 shuttle'ına yetişmek için arkadaşların yanından erken kalkmak zorunda olmak" da aynı kapıya çıkıyor. Okulum öğrencisi, okulda kalmak zorunda olduğu anlarda ise sınırlı eğlence olanaklarına sahip. Ve haklı olarak okulun en büyük kulübünün dönemde ortalama 2 kez düzenlediği en eğlenceli partisine gidememek kötü bir şey. Bilgisayar Kulübü'nün dev hizmeti BK Paylaşım ise, eğlenceye açılan bir başka kapı olarak çalışmaması durumunda insanları çileden çıkarıyor.

Anket sonuçları anonim olarak bana ulaştığı için -mantıklı olarak-, kimin ne yazdığını bilemesem de, "Diğer..." seçeneğini işaretleyen 10 kişiden 3'ünün alternatiflerine yer vermek istiyorum. Kendilerini övgüye ve ödüle değer buldum, lütfen kimliklerini belirtsinler.

Sürrealizm Ödülü: "Bok Heykeli'nin deliğinden yılan gibi süzülerek geçmek." ("Bu aslında eğlenceliydi." - diye de not düşmüş arkadaşımız. Denemek isteyenlere duyurulur.)

Hijyen Ödülü: "Köpüklü Kahve'ye 2 saniyeliğine de olsa girip çıktığında yağ kokmak."

Bunu Anca Kerem Yapar Özel Ödülü: "Anfide Merdivenlerden Yuvarlanmak"

Hiç yorum yok: