29 Mart 2010

MTV Movie Awards Oylaması Başladı!

Popüler kültürün en önemli sinema ödülü MTV Movie Awards, bu yıl 6 Haziran'da sahiplerini bulacak. Adayların belirlenmesi için ise internet üzerinden yapılan oylama bugün itibariyle başladı. 9 Nisan'a kadar facebook hesabınız ile giriş yaparak oylamaya katılabilirsiniz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da alternatif kategorileri ve popüler filmlerin ön plana çıktığı adayları ile dikkat çekiyor Golden Popcorn (Altın Patlamış Mısır) Ödülleri. En İyi Film, En İyi Erkek/Kadın Oyuncu ve En İyi Çıkış Yapan Erkek/Kadın Oyuncu ödülleri dışında, çoğu geçtiğimiz yıllarda da verilen alternatif kategoriler de bulunuyor: Global Superstar, Best Comedic Performance (En İyi Komedi Performansı), Best Villain (En İyi Kötü Adam/Kadın), Best Scared-as-S**t Performance (En Korkmuş Performans), Best Ass Kicking Star (En İyi Kıç Tekmeleyen Yıldız (?)), Best WTF Moment (En İyi Has*kt*r Anı), Best Fight (En İyi Kavga) ve Best Kiss (En İyi Öpüşme).

Ben de, çoğu kategoride ana akım sinema seçeneklerinin kışkırtıcılığından sıyrılamasam da, olabildiğince popüler filmlerden ve isimlerden yana oy vermeye çalıştım. Örneğin çoğu okurumu şaşırtacağına emin olduğum "Jennifer's Body" ve "Zombieland" tercihlerim oldu. Ama ne yapabilir, MTV Movie Awards'tan bahsediyoruz, Altın Palmiye'den değil. Benim tercihlerim şöyle oldu, siz de oy kullanmayı unutmayın:

Best Movie:
Avatar
Best Global Superstar: Johnny Depp
Best Comedic Performance: Ben Stiller (Night at the Museum: Battle of the Smithsonian)
Best Male Performance: Jesse Eisenberg (Zombieland)
Best Female Performance: Sandra Bullock (Blind Side)
Best Male Breakout Performance: Jeremy Renner (Hurt Locker)
Best Female Breakout Performance: Anna Kendrick (Up in the Air)
Best Scared-as-S**t Performance: Amanda Seyfierd (Jennifer's Body)
Best Ass-Kicking Star: Brad Pitt (Inglourious Basterds)
Best WTF Moment: Bill Murray's zombie cameo goes deadly wrong. (Zombieland)
Best Villain: Christoph Waltz (Inglourious Basterds)
Best Fight: Chris Pine & John Cho vs. Romulans (Star Trek)
Best Kiss: Megan Fox & Amanda Seyfierd (Jennifer's Body)

Hiç yorum yok: