Televizyon dünyasının en önemli ödülleri, dün gece "How I Met Your Mother"ın Barney'si Neil Patrick Harris'in sunduğu törenle sahiplerini buldu. Birkaç daldaki sevindirici gelişmeler dışında tahmin edilebilir ve kendini tekrar eden sonuçlarla geçen bir geceydi.
Gecenin açılışını NPH, müzikal bir numara ile yaptı. "Put down the remote." adlı, konseptten dolayı haliyle televizyon dünyasının önemini vurgulayan ve konuklara hoşgeldin kıvamında bir şarkıyla kendini de gösteren Harris, törenin geri kalanında da keşke o kadar başarılı olabilseydi.
Bir sunucu olarak NPH, (her ne kadar tören öncesi Tony Ödül Töreni kapanışındaki performansını seyredip "Bu adama Oscar da sundursalar ya?" demiş olsam da) vasattı açıkçası. Kendisi ne yazık ki her espri sonrası "Komikti di mi? Ben yazdım bunu." tripleriyle bir yerden sonra sıkmaya başladı. Aynı şekilde "Salondaki en iyi koltuk verilen talihli izleyici." esprisi de kendini fazla tekrar etti. NPH'in iyi olduğunu düşündüğüm yanları ve esprileri de vardı tabii ki. Özellikle müziğin artık dizilerde o kadar önemli yeri olmadığından yakındığı açılış kısımlarında "Lost"un jeneriği ile dalga geçip "That's the theme song?" demesi hoştu. Tabii bir de kendisinin de aday olduğu daldaki ödülü Jon Cryer kazanınca girdiği kıskançlık krizleri tadında ve yerindeydi. "Dr.Horrible's Sing Along Blog" temasındaki klip de televizyon ve internetin savaşını gayet hoş bir skeçle ortaya koydu.
Komedi dalındaki ödüllerde Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisi dışında genelde beni sevindiren ve tahminlerimin tuttuğu sonuçlar söz konusuydu. "Pushing Daisies" son ödülünü Kristin Chenoweth'le alırken, "United States of Tara" da ilk ödülünü Toni Collette ile aldı. Ödül heykelinden birkaç santim uzun olan Chenoweth'in sürekli olarak ödülün ağırlığından yakınması izlemeye değerdi. Gecenin komedi dalındaki galibi En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yazar ve En İyi Dizi ödüllerini alarak, son iki yıldır olduğu gibi "30 Rock" oldu.
Minidizi/tv filmi kategorilerinde beklendiği gibi "Little Dorrit" ve "Grey Gardens" silip süpürdü, şov programlarında Jon Stewart öne çıktı. Gecede bir ödül vardı ki, beni inanılmaz derecede hayal kırıklığına uğrattı. En İyi Şarkı ödülü, Justin Timberlake'in "Motherlover"ı yerine, 81. Akademi Ödül Töreni'nin açılışındaki "Hugh Jackman Opening Number"a gitti. Tabii mantıklı düşününce bir Oscar Töreni'nin şarkı kategorisinde aday olması gibi bir başarının ödüle gitmesi o kadar da ters gelmiyor. Ama işte "Dick in Box" - "I'm F**cking Matt Damon" - "Motherlover" üçlemesi o kadar güzel dururdu ki...
Drama dalında ise tekrarlar gecesiydi. Bryan Cranston, Glenn Close ve "Mad Men" geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine ödüllendirildi. Michael Emerson'ın "Lost" ile aldığı ödül ise sevindiriciydi. Kendisi, konuk olarak girdiği bir diziden yardımcı oyuncu Emmy'si almaya kadar gelmenin ne kadar güzel bir şey olduğundan bahsetmeden edemedi, tabii ki ürkütücü ses tonuyla.
Ödüller şöyle:
En İyi Erkek Oyuncu - Komedi: Alec Baldwin (30 Rock)
En İyi Kadın Oyuncu - Komedi: Toni Collette (United States of Tara)
En İyi Yrd.Erkek Oyuncu - Komedi: Jon Cryer (Two and a Half Men)
En İyi Yrd. Kadın Oyuncu - Komedi: Kristin Chenoweth (Pushing Daisies)
En İyi Yazar - Komedi: Matt Hubbard (30 Rock - "Reunion")
En İyi Yönetmen - Komedi: Jeff Blitz (The Office - "Stress Relief")
En İyi Şarkı: "Hugh Jackman Opening Number" (81st Annual Academy Awards)
En İyi Erkek Oyuncu - Drama: Bryan Cranston (Breaking Bad)
En İyi Kadın Oyuncu - Drama: Glenn Close (Damages)
En İyi Yrd. Erkek Oyuncu - Drama: Michael Emerson (Lost)
En İyi Yrd. Kadın Oyuncu - Drama: Cherry Jones (24)
En İyi Yazar - Drama: Kater Gordon & Matthew Weiner (Mad Men - "Meditations in an Emergency")
En İyi Yönetmen - Drama: Rod Holcomb (ER - "And in the End")
En İyi Minidizi: "Little Dorrit"
En İyi TV Filmi: "Grey Gardens"
En İyi Erkek Oyuncu: Brendan Gleeson (Into the Storm)
En İyi Kadın Oyuncu: Jessica Lange (Grey Gardens)
En İyi Kadın Oyuncu: Jessica Lange (Grey Gardens)
En İyi Yrd. Erkek Oyuncu: Ken Howard (Grey Gardens)
En İyi Yrd. Kadın Oyuncu: Shohreh Aghdashloo (House of Saddam)
En İyi Yönetmen: Dearbhla Walsh (Little Dorrit)
En İyi Senaryo: Andrew Davies (Little Dorrit)
2 yorum:
Bir şeyden de mutlu ol, NPH gayet tatmin etti insanları.
NPH in ödül alamamasına ben üzüldümaçıkçası.bi de 30Rocks 'ı cidden sevemiyorum ben demi bi şey var acaba =/
Yorum Gönder