20 Eylül 2009

Emmy 2009: En İyi Dizi Adayları

Bu gece dağıtılacak 61. Emmy Ödülleri, aslında tamamen bu dört ödülle ilgili. Peki bu yıl yeni ve sürpriz isimler mi alacak büyük ödülleri, yoksa bir Emmy klasiği olarak tarih tekerrürden mi ibaret diyeceğiz? Geçtiğimiz yıl ikinci kez "30 Rock"ın ve ilk sezonu ile "Mad Men"in galibiyetiyle biten gecede, bu yıl ödüllendirilmesi muhtemel isimler aşağıda:

En İyi Dizi - Komedi:
30 Rock (2/2)
Entourage (0/2)
Family Guy (0/0)
Flight of the Conchords (0/0)
How I Met Your Mother (0/0)
The Office (1/3)
Weeds (0/0)

İlk iki sezonu ile bu dalda birer ve diğer dallarda sayısız Emmy'si bulunan "30 Rock", büyük ihtimalle bu yılın da kazananı olacak. Diğer yandan 5. sezonu ile "The Office", "30 Rock"-öncesi dönemdeki ödülünün ikincisine kavuşabilir, ya da yükselişe geçen dizi "How I Met Your Mother", 4. sezonu ile, Neil Patrick Harris gazını da arkasına alarak ödüllendirilebilir. Adaylar arasında, beni sinirlendiren, "Family Guy"ın bulunması. "South Park" ya da "Simpsons" bile kalkıp bugüne kadar haddini bilip En İyi Dizi dalına bulaşmamışken, biraz gereksiz buldum kendisinin listedeki varlığını. Adaylar arasındaki en genç isim 2. sezonuyla aday olan "Flight of the Conchords". Onun dışında "Family Guy", "How I Met Your Mother" ve "Weeds"in de ilk adaylıkları. Sanatsal ve teknik dallarda dağıtılmış olan ödüllerden kendine pay çıkaranlar da var aday diziler arasında. "30 Rock"ın şimdiden 2 (kasting ve kurgu), "Entourage" (ses), "HIMYM" (sanat yönetimi) ve "Weeds" (ses) de birer 2009 model Emmy sahibi şimdiden. "30 Rock"ın ana dallarda 12 ödül için daha yarıştığını da hatırlatmak gerek.

En İyi Dizi - Drama:
Big Love (0/0)
Breaking Bad (0/0)
Damages (0/1)
Dexter (0/1)
House (0/3)
Lost (1/2)
Mad Men (1/1)

Drama kategorisinde ise biraz karışık gibi işler. Kesin söylenebilecek tek şey, kötü bir sezonu ile adaylığı bile şaşırtıcı olan "Lost"un ve bu daldaki ilk adaylığı dışında herhangibir başka adaylığı bulunmayan "Big Love"ın hiç şansı olmadığı. Geri kalan diziler arasında 5. sezonu ile aday olan, bundan önce 3 kez aday olup henüz yüzü gülmeyen (ki bu yüz gülmemede Hugh Laurie'nin Emmy'sizliği de oldukça etkilidir.) dizi "House" öne çıkıyor. Fakat geçtiğimiz yıl ilk sezonu ile birde bir yapan "Mad Men"in bir tekrar ödülü alması da muhtemel. -ki kendisi ayrıca ana dallarda 8 ödül için daha yarışıyor olacak ve daha önce dağıtılan ödüllerden de bir tanesinin sahibi (En İyi Saç). "Mad Men" dışında, "Breaking Bad" (kurgu) ve "House" (ses) da birer dalda ödüllendirilmiş geçtiğimiz hafta.

En İyi Minidizi:
Generation Kill
Little Dorrit

Bu yıl yalnızca iki minidizi yarışıyor ödül için. Söz konusu olan Oscarlar olsa, Obama döneminde savaş konulu bir minidizinin şansı olmayacağını söyleyip, tahmin stratejimi buna dayandırırdım. Fakat Emmy'lerden bahsediyoruz. "Little Dorrit" çok iddialı dursa da, çok İngiliz ve BBC kokan bir yapım. Kaybederse, bundan kaybeder sanırım. "Little Dorrit", şimdiden 4 (sanat yönetimi, kasting, görüntü yönetmenliği ve kostüm), "Generation Kill" ise 3 (ses, ses kurgusu, görsel efektler) Emmy sahibi.

En İyi TV Filmi:
Coco Chanel
Grey Gardens
Into the Storm
Prayers for Bobby
Taking Chance

TV filmleri kategorisinde ise "Grey Gardens"ın ödüllendirilme ihtimali çok yüksek. 16 dalda aday olan ve 3 Emmy sahibi (sanat yönetimi, saç, makyaj) film gecede bu ödül dışında 6 ödül için daha yarışıyor olacak. Diğer adaylar arasında Brendan Gleeson'ın Churchill'i canlandırdığı "Into the Storm" ise bir alternatif olarak şanslı durumda.

Ailemizin Barney'si Neil Patrick Harris'in sunacağı 61. Emmy Ödül Töreni bu gece. Tahminlerimin tutması dileğiyle...

Hiç yorum yok: