19 Eylül 2009

Emmy 2009: En İyi Erkek Oyuncu Adayları

Baylar arasında da hep tanıdık isimler var yine söz konusu diziler olduğunda.

En İyi Erkek Oyuncu - Komedi:
Alec Baldwin - 30 Rock (1/6)
Steve Carell - The Office (0/3)
Jemaine Clement - Flight of the Conchords (0/0)
Jim Parsons - Big Bang Theory (0/0)
Tony Shalhoub - Monk (3/6)
Charlie Sheen - Two and a Half Men (0/3)

Bir yanda "Monk"taki rolüyle 3 kez Emmy kazanmış Tony Shalhoub, bir yanda son 3 yıldır aday olup ödülü henüz alamamış olan Steve Carell ("The Office") ve Charlie Sheen ("Two and a Half Men"). Fakat benim gönlümden kopan isim farklı olduğu gibi, ödülü alacağını düşündüğüm isim de farklı. Geçtiğimiz yılın kazananı Alec Baldwin'in "30 Rock"taki Jack Donaghy rolü ile bu yıl yine ödüllendirileceğini düşünüyorum. Bu sezon özellikle 3 kadın karşısındaki sahnelerinde (Tina Fey, Elaine Stritch ve Salma Hayek) döktüren Baldwin, bir kez daha hakediyor bence ödülü.

Diğer yandan gönlümdek isim, en az Barney Stinson kadar gönüllerde taht kurmuş bir karaktere hayat veren isim, Jim Parsons. "Smart is the new sexy." dizisi "The Big Bang Theory"nin yıldızı Sheldon Cooper rolünde Parsons, her bölümde ayrı bir şekilde kahkahaya boğmayı başarıyor izleyiciyi. Bir bakışı bile yetiyor. Geçtiğimiz sezon, özellikle Christine Baranski ile olan karşılıklı sahnelerinde coşan Parsons, Emmy adaylarını da Chandra Wilson ile beraber açıklamıştı.

En İyi Erkek Oyuncu - Drama:
Simon Baker - Mentalist (0/0)
Gabriel Byrne - In Treatment (0/1)
Bryan Cranston - Breaking Bad (1/4)
Michael C. Hall - Dexter (0/2)
Jon Hamm - Mad Men (0/1)
Hugh Laurie - House (0/3)

Seyretmememe rağmen benim bile gurur meselesi yaptığım bir konuya geldi sıra. Hugh Laurie, bu yıl da Emmy kazanamazsa, gerçekten Akademi'de bir sorun olduğunu düşünmeye başlayabilirim. Tüm zamanların en karizmatik doktorlarından birini canlandıran Laurie, bu yıl Doktor House rolünde 4. kez aday gösterildi. Diğer yandan geçtiğimiz yılın kazananı Bryan Cranston'ın ve geçtiğimiz yılın kaybedeni Jon Hamm'in şansının da oldukça yüksek olduğunu söylemek gerekli.

En İyi Erkek Oyuncu - Minidizi/TV Filmi:
Kevin Bacon - Taking Chance (0/0)
Kenneth Branagh - Wallander: One Step Behind (1/3)
Brendan Gleeson - Into the Storm (0/0)
Kevin Kline - Cyrano de Bergerac (0/0)
Ian McKellen - King Lear (0/3)

McKellen ve Kline gibi iki usta ismin "Great Performances" serisi ile gelen adaylıkları ile öne çıktıkları liste hakkında pek bir fikrim yok. Fakat Sir Ian McKellen'ın bulunduğu bir yarışta, tahmin hakkını başkasından yana kullanmak aptallık olur gibi. Hele ki canlandırdığı bir kralsa.

Hiç yorum yok: