14 Eylül 2009

Emmy 2009: En İyi Orijinal Şarkı Adayları

Televizyon dünyanın en büyük eğlence aracı olduğuna göre, şarkısız televizyon proramları olması da düşünülemez tabii ki. Emmy Ödülleri'nin en önemli kategorilerinden biri de En İyi Orijinal Şarkı kategorisi. Akademi, Oscarlar'da göremeyeceğimiz her şeyi yapıyor. Bu yüzden de çok eğlenceli. Emmy'ler Disney Channel'ın şarkılarına aşık değil, sevimli ve duygusal melodileri taçlandırmıyor. Tam tersine olabildiğince yaramazlar.

Şunu demek istiyorum, 2007'de ödülü kazanan isim "Saturday Night Live"da insanları altına işeten Justin Timberlake'in "Dick in a Box"ı, 2008'in kazananı ise "Jimmy Kimmel Live!" şovunda Sarah Silverman'ın Matt Damon ile gülmekten öldürdüğü "I'm F**king Matt Damon".

En İyi Orijinal Şarkı:
2008 ESPYS - "I Love Sports"
81th Annual Academy Awards - "Hugh Jackman Opening Number"
A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All - "Much Worse Things"
A Muppets Christmas: Letters to Santa - "I Wish I Could Be Santa Claus"
Flight of the Conchords - 'Unnatural Love' - "Carol Brown"
Saturday Night Live - 'Host: Justin Timberlake' - "Motherlover"

Geçtiğimiz gece En İyi Konuk Oyuncu ödülünü kazanan Justin Timberlake, iki şarkısı ile aday ödüle. İlki kesinlikle ödülü alacağına inandığım "Motherlover", ikincisi ise ESPY (Excellence in Sports Performance Yearly) Ödülleri'nde sunuculuk yaptığındaki açılış şarkısı "I Love Sports". Oscar Töreni sunucusu Hugh Jackman için yazılan açılış şarkısı da adaylardan. "Flight of the Conchords"un "Unnatural Love" bölümündeki "Carol Brown" eski sevgililere yazılmış güzel, esprili ve eğlenceli bir şarkı. Diğer iki aday ise Christmas temalı sevgi yumağı parçalar.

"I Wish I Could Be Santa Claus" haricindeki tüm şarkıları dinledim. Hatta Hugh Jackman'ı canlı olarak seyrettim bilindiği üzere. Fakat ödülü alacağına kesin gözüyle baktığım aday kesinlikle Justin Timberlake'in "Motherlover"ı. İki senedir 'nasty'likte sınır tanımayan Akademi, bu sene de çağımıza ayak uydurmaktan vazgeçmezse, bu şarkıyı seçecektir. Hani bir ihtimal, Oscar Töreni'ne bir ödül daha vermek isteyebilir ya da geçen yıl 2'si bu kategoride 4 adaylıkla eli boş dönen "Flight of the Conchords"un gönlünü almak isteyebilirler.

"Motherlover", anlayabileceğiniz üzere aslında "Motherf**ker" demek isteyen bir şarkı. Anneler Günü zamanlarında "Saturday Night Live"ı sunan Justin Timberlake'in iki yıl önceki "Dick in a Box"tan sonraki ikinci şaheseri. Timberlake'e şarkıda Andy Samberg eşlik ediyor. Şarkının anlattığı şey Anneler Günü'nde annelerine hediye almayı unutmuş iki arkadaşın, birbirilerinin annelerine o gece vermek istedikleri hediye ile ilgili. Evet, anaya küfretmenin ölüm sebebi olduğu ülkemde hazmedilemeyecek bir şarkı. Ama dinlerseniz ve sözlerini okursanız anlayacaksınız ki, ödülü almalı.


'Cause every Mother's Day needs a mother's night
If doing it is wrong, I don't wanna be right
I'm callin' on you, 'cause I can't do it myself
To me you're like a brother, so be my motherlover

Hiç yorum yok: