9 Eylül 2009

Dükkan Burger

Yurtdışında işin en iyisini öğrenip Türkiye'deki sığır çiftliğinde uygulamaya başlayan ve böylece kaliteli, özel üretim et üreten Emre Mermer'in 2004 yılında otellere ve restoranlara toptan et satışından sonra perakende satışa da geçmesi ile kurulan "Dükkan" 2007 yılına kadar sadece bir kasaptı. Daha sonra Online Alışveriş imkanı da suınmaya başlayan, 2007 yılında ise yine Küçük Armutlu'da il Steakhouse'unu açan "Dükkan"ın Küçük Armutlu ve Nişantaşı'ndaki restoranlarının yanısıra bir alt markası daha bulunuyor.

"Dükkan Burger"; Bebek, Erenköy ve Alaçatı'dan sonra şu sıralar Şaşkınbakkal'da da açılmak üzere. Burgerlerin "teknik" özellikleri websitesinde şu şekilde anlatılıyor:


"Hamburger köftelerimizi, İzmit'teki çiftliğimizde doğal şartlarda yetiştirdiğimiz "düve" (genç dişi sığır) etinden hazırlıyoruz. İçinde tek çekilmiş %100 kıyma, tuz ve karabiber bulunur. Ekmeklerimizi günlük olarak kendi mutfağımızda pişiriyoruz. Tüm burger çeşitlerimiz "orta" pişirilir. Bu sayede et daha sulu ve lezzetli olur. Etinizin daha fazla ya da daha az pişmesini istiyorsanız, lütfen sipariş sırasında belirtiniz."

"Dükkan Burger", sınırlı menüsü ile minimalistik bir burgerci. Menüde 130 gramlık et ile hazırlanan "Hamburger", "Cheeseburger" ve "Acı Burger" ile 200 gramlık et ve ayrıca bacon ile hazırlanmış olan "Dükkanburger" olmak üzere 4 ayrı burger çeşidi var. Ayrıca patates kızartması ve/veya turşu da sipariş edebiliyorsunuz. İçecek olaraksa alkolsüz içecekler servis ediliyor. Masalarda bulunan iki çeşit hardal da kendi yapımları.

Diğer yandan "Dükkan Burger" çevreci konsepti ile de dikkat çekiyor. Ne yerseniz yiyin, ne içerseniz için; tabak, çatal, bardak gibi araç-gereçlerle muhatap olmuyorsunuz. Tahta masa ve sandalyelerinizde otururken; içecekleriniz şişeyle, yiyeceklerinizse kağıtlara sarılı olarak servis ediliyor.

Burgerler 'orta pişmiş' olarak inanılmazlar, lütfen onları çok pişirtmeyin. Fakat 'orta pişmiş' halleriyle bile hazırlanmaları uzun sürebildiği için, beklerken patateslerin tadına bakmanızı öneririm. Hardal sevmeyen biri olarak o konuda yourm yapamayacak olsam da, ketçapla yediğim patates kızartmaları gerçekten bugüne kadar yediğim en güzel patates kızartmalarıydı.

Erenköy'deki küçücük mekanında tattığım "Dükkan Burger" burgerleri ve patates kızartmalarını herkese tavsiye ediyorum. Nişantaşı'ndaki Steakhouse'a da en yakın zamanda uğramayı düşünüyorum şahsen. Ne de olsa etobur bir insanım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hamburgeri çok iyi. içinin türk usulu iyi pişmiş olmayacağını ve pembe kalacağını düşünerek yiyin. etleri de çok başarılı. alıp evde pişirin.