24 Eylül 2009

Haftanın Şarkısı #10: "Closer"

Ohio'lu Joshua Radin, 1974 doğumlu. Üniversiteden sonra kendine bir akustik gitar alarak şarkı yapmaya karar verdikten sonra, folk-rock tarzdaki müzik kariyerinin başlangıcını bir demosunun Zach Braff'e ulaşması sayesinde "Winter" adlı şarkısı ile yapmış. 2004'te "Winter"ın "Scrubs"ın üçüncü sezonundaki "My Screw Up" bölümünde kullanılmasından sonra, sanatçı ilk EP'si "First Between 3rd and 4th"u çıkarmış. Bu EP'de yer alan "Today" ve "Don't Look Away" de "Scrubs"ın dördüncü sezonunda kullanılmış.

Joshua Radin ilk albümü "We Were Here"ı, 2006 Şubat'ında; ikinci albümü "Simple Times"ı ise 2008 Eylül'ünde çıkarmış. İlk albümün çıkış şarkısı "Closer"ın klibini olduğu gibi, son albümün çıkış şarkısı "I'd Rather Be With You"nun klibini de Zach Braff yönetmiş. Bu noktada Zach Braff'in sanatçının hayatındaki önemli yerinden bahsetmeye gerek kalmıyor sanırım. Kendisini keşfeden, dizisinde onlarca şarkısına yer veren, yönettiği ve oynadığı 2004 yapımı "Garden State"te cameo bir rol veren, kliplerini çeken Zach Braff'in desteği olmasaydı, Joshua Radin olmazdı herhalde.

"Closer", sanatçının tüm diğer şarkıları gibi hüzünlü bir şarkı. Ağlamaya teşvik eden ve zaten ağlamak üzerine yazılmış bir şarkı ayrıca. Joshua Radin'in ilk albümü "We Were Here"ın çıkış şarkısı olan "Closer"ın Zach Braff imzalı bir klibi de bulunuyor belirttiğim üzere. TV'de ilk kez, yine "Scrubs"da, 4. sezonun "My Best Laid Plans" bölümünde kullanılmış. Daha sonra "Grey's Anatomy"de de çalan "Closer", "Joshua Radin tek bir hastane dizisine aittir, o da "Scrubs"dır." şeklinde izleyicilerin tepkisini çekmiş.

Joshua Radin, "Scrubs" sayesinde ünlendikten sonra, şarkıları dizilerde ve televizyon programlarında oldukça sık duyulmaya başlanmış. Radin'in 1 EP'si ve 2 albümü bulunmasına rağmen, kendisini duyduğumuz dizi sayısı 24. Bu diziler arasında "Scrubs", "Grey's Anatomy", "House", "Brothers & Sisters", "Without a Trace", "One Tree Hill" ve "Bones" gibi ünlü diziler yer almakta. Kendisinin şarkıları, "The Last Kiss" ve "Nanny Diaries" gibi düşük bütçeli filmlerde de yer almış. Joshua Radin'in ilgi çektiği son olay ise Ellen DeGeneres'in talk-show'una konuk olduktan sonra ünlü komedyenin düğününde şarkı söylemesi için görevlendirilmesi. DeGeneres'in bu görev için George Michael ve Justin Timberlake gibi isimleri reddettiği biliniyor.

Son olarak Radin'in "Scrubs"ın son sezonundaki "My ABC" bölümünün sonunda kullanılan hüzünlü "Sesame Street" yorumunu da dinlemenizi şiddetle öneriyorum. O kadar neşeli bir şarkı, bu kadar ağlatabilir hale gelebilir.

"The clouds in your eyes
Down your face they pour
Won't you be the new one burn to shine
I take the blue ones every time
Walk me down your broken line
All you have to do is cry"

Hiç yorum yok: