16 Şubat 2011

4. Yeşilçam Ödülleri Aday Listesi

Henüz o ünvana sahip olmasa da, Türkiye'nin en prestijli sinema ödülü olma iddiası ile yola çıkmış olan Yeşilçam Ödülleri, bu yıl 4. kez dağıtılacak. Bir yenilik olarak En İyi Kurgu ve En İyi Sanat Yönetimi dallarındaki en iyilerin de ödüllendirileceği daha önce duyurulmuştu. 28 Mart 2011 gecesi düzenlenecek törende sahiplerini bulacak olan ödüllere aday olan filmlerse bu gece açıklandı.

Adaylar arasında en çok dikkati çeken, daha doğrusu yokluğu ile şaşırtan film, Semih Kaplanoğlu'nun geçtiğimiz yıl Berlin'den Altın Ayı ile dönmesine ve 7 dalda SİYAD Ödülleri'ne aday gösterilmesine rağmen hiçbir kategori altında ismine rastlanmayan "Bal". Bir başka festival gururumuz, genç yönetmen Seren Yüce'ye Venedik'te Genç Aslan Ödülü'nü kazandıran "Çoğunluk" ise 11 dalda Yeşilçam adayı olarak öne çıkıyor. "Çoğunluk"u 10 dalda aday gösterilen "Av Mevsimi", 8'er dalda aday gösterilen "Kavşak" ve "Kosmos" ile 7 dalda aday olan "Yahşi Batı" izliyor. Kavşak'ın yönetmeni Selim Demirdelen, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi İlk Film, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik kategorilerinde bizzat aday olarak listenin parlayan one-man-band ismi.

Tüm adaylar ise şöyle:

En İyi Film:

Av Mevsimi, Çoğunluk, Eyvah Eyvah, Kavşak, Kosmos

En İyi Yönetmen:
Selim Demirdelen (Kavşak), Reha Erdem (Kosmos), Ömer Faruk Sorak (Yahşi Batı), Yavuz Turgul (Av Mevsimi), Seren Yüce (Çoğunluk)

En İyi Erkek Oyuncu:
Tansu Biçer (Beş Şehir), Güven Kıraç (Kavşak), Bartu Küçükçağlayan (Çoğunluk), Sermet Yeşil (Kosmos), Cem Yılmaz (Av Mevsimi)

En İyi Kadın Oyuncu:
Demet Akbağ (Eyvah Eyvah), Sevinç Erbulak (Prensesin Uykusu), Demet Evgar (Yahşi Batı), Esme Madra (Çoğunluk), Türkü Turan (Kosmos)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
Zafer Algöz (Yahşi Batı), Salih Kalyon (Eyvah Eyvah), Çetin Tekindor (Av Mevsimi), Okan Yalabık (Av Mevsimi), Bülent Emin Yarar (Beş Şehir)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:
Nihal Koldaş (Çoğunluk), Özge Özpirinççi (Veda), Şebnem Sönmez (Beş Şehir), Melisa Sözen (Av Mevsimi), Selen Uçer (Büyük Oyun)

En İyi Senaryo:
Av Mevsimi (Yavuz Turgul), Beş Şehir (Onur Ünlü), Çoğunluk (Seren Yüce), Eyvah Eyvah (Ata Demirer), Kavşak (Selim Demirdelen), Kosmos (Reha Erdem)

En İyi Müzik:
Av Mevsimi (Tamer Çıray), Eyvah Eyvah (Fahir Atakoğlu, Serkan Çağrı), Kavşak (Selim Demirdelen), Prensesin Uykusu (REDD), Veda (Zülfü Livaneli)

En İyi Görüntü Yönetmeni:
Türksoy Gölebeyi (Ses), Mirsad Herovic (Yahşi Batı), Florent Herry (Kosmos), Uğur İçbak (Av Mevsimi), Barış Özbiçer (Çoğunluk)

En İyi Kurgu:
Çoğunluk, Kavşak, Kosmos, Ses, Yahşi Batıü

En İyi Sanat Yönetimi:
Av Mevsimi, Çoğunluk, Kosmos, Veda, Yahşi Batı

En İyi Genç Yetenek:
Umut Kurt (Kavşak), Esme Madra (Çoğunluk), Şenay Orak (Min Dit), Büşra Pekin (Çok Filim Hareketler Bunlar), Damla Sönmez (Mahpeyker: Kösem Sultan)

En İyi İlk Film:
Ozan Açıktan (Çok Filim Hareketler Bunlar), Selim Demirdelen (Kavşak), KETCHE (Romantik Komedi), Erhan Kozan (Çakal), Aslı Özge (Köprüdekiler), Seren Yüce (Çoğunluk)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Emrecim, pek de o unvana sahip olma konusunda desteklenmiyorlar saniyorum.. haberlerde dikkatimi cekmisti, ben de internetten buldum.. bilmem ne dusunursun gerci: http://www.sinemaloji.com/haberler/meslek-birliklerinin-yesilcam-odulleri-duyurusu.html
sevgiler..