23 Şubat 2011

Oscarlar 2010: En İyi Orijinal Şarkı Adayları

Bu yıl 3 aday mı olacak, 5 aday mı olacak derken 4 aday ile bizi şaşırtan Akademi, Disney ekolü şarkılar fetişinden halen sıyrılabilmiş değil. Atlıyorlar, durduramıyoruz. Adayların ikisi bu sevgi yumağı Disney mesajları içeren animasyon film şarkılarından olurken, bir adet sıkıcı country şarkısı ve çağdaş bir ezgi onlara eşlik ediyor.

En İyi Orijinal Şarkı:

"Coming Home"
/ Country Strong (Söz-Müzik: Tom Douglas (0/0), Troy Verges (0/0), Hillary Lindsey (0/0))

"I See the Light" / Tangled (Müzik: Alan Menken (8/18), Söz: Glenn Slater (0/0))
"If I Rise" / 127 Hours (Müzik: A.R.Rahman (2/3), Söz: Dido (0/0), Rollo Armstrong (0/0))
"We Belong Together" / Toy Story 3 (Söz-Müzik: Randy Newman (1/20))

Pixar animasyonlarının çoğu şarkısının ardındaki isim 20 kez Oscar adayı olmuş olan Randy Newman ve Disney'in deneyimli ismi 18 adaylığının 8'ini ödüle çeviren Alan Menken; yılın sevgi-yumağı şarkılarına imza atmış olan efsaneleşmiş isimler. Aralarından Randy Newman'ın, "We Belong Together" ile şansının daha fazla olduğunu düşünüyorum.



Diğer yandan A.R.Rahman, ikinci filmi ile 3. Oscar'ını kazanacakmış gibi görünüyor. Dido'nun seslendirdiği ve BFCA ödülü sahibi "If I Rise", "127 Hours"ın kurak atmosferine ve ıssızlığına oldukça uyum sağlayan bir şarkı. Akademi'nin aday gösterdiği şarkılarda Disney egemenliği korunsa da, son yıllarda ödüllendirilen şarkılar farklı türlerden şarkılar olmaya başladığı gerçeği de var ve "If I Rise" bunun için çok uygun gözüküyor. Şarkının Altın Küre adaylığı bulunmasa da, geçtiğimiz yıl dışında Altın Küre kazanan şarkılarının Oscar'a aday bile olamadığı göz önünde bulundurulursa, bunun bir önemi olmadığı söylenebilir.

Sırada: En İyi Orijinal Müzik

Hiç yorum yok: