27 Şubat 2011

Oscarlar 2010: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Adayları

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisindeki kadar olmasa da, bu kategoride de belirsizlik son ana kadar sürecek. "Social Network"teki rolü ile Andrew Garfield'ın aday olamamasının şokunu benim gibi halen atlatamamış olanlara ise sevgilerimi yolluyorum.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
Christian Bale - Fighter (0/0)
John Hawkes - Winter's Bone (0/0)
Jeremy Renner - Town (0/1)
Mark Ruffalo - Kids Are All Right (0/0)
Geoffrey Rush - King's Speech (1/3)


Andrew Garfield yerine çıkagelen adayımız John Hawkes, "Winter's Bone"daki pislik karakteri Teardrop ile çok iyi bir oyunculuk mu sergiliyor, yoksa sadece doğal hali mi öyle; kendisini daha önce hiçbir filmde hatırlamadığım için yorum yapamıyorum. Fakat aday olması bile mucize olan 51 yaşındaki Hawkes, ödülü anca rüyasında görecektir.


Benzer bir şekilde, "Town"daki rolü ile aday olan Jeremy Renner şansı bir hayli düşük olanlardan. Geçtiğimiz yıl "Hurt Locker"daki başrol performansı ile aday olan 39 yaşındaki aktör, çıkışını geç yapanlardan. "Town"da James Couglin adındaki bir hırsızı canlandıran Renner'ı nedense Türk sinemasında son dönemlerde benzer rollerle karşımıza çıkan Volga Sorgu'ya benzetiyorum.


"Kids Are All Right"ta birden lezbiyen bir çiftin büyüttüğü çocukları ile tanışma fırsatı yakalayan bir baba olan Paul'ü canlandıran Mark Ruffalo da, geç gelen bir Oscar adaylığına sahip. 43 yaşındaki, BFCA ve SAG ödüllerinden eli boş dönen oyuncu da adaylıkla yetineceklerden.


BAFTA ödülünün sahibi olan Geoffrey Rush, "King's Speech"te kralın konuşma terapisti Lionel Logue rolünde oldukça başarılı bir performans sergiliyor. 1996'da "Shine" ile Oscar alan, en son 2000 yılında "Quills" ile aday olan 59 yaşındaki Avustralyalı oyuncu, BAFTA dışındaki tüm ödülleri Christian Bale'e kaptırmıştı.


"Fighter"daki insanüstü performansı ve fiziksel değişimi ile göz kamaştıran Christian Bale, uyuşturucu bağımlısı eski boksör Dicky Eklund rolünde karşımıza çıkmıştı. 36 yaşındaki oyuncu ilk adaylığını bir ödüle dönüştürmeye çok yakın. Altın Küre, SAG ve BFCA ödüllerinin sahibi olan ve birçok eleştirmen birliğine damgasını vuran Bale, büyük ihtimalle geceden bir Oscar ile ayrılacak.

Sırada: En İyi Kadın Oyuncu

1 yorum:

tuncywashere dedi ki...

Rush'ın kazanmasını isterim ama Bale'de kazanırsa hayır diyemem :)