23 Şubat 2010

3. Yeşilçam Ödülleri Aday Listesi

Bu yıl 3. kez dağıtılacak olan 'Türkiye'nin Oscarlar'ı' Yeşilçam Ödülleri'nin 11 dalda 20 filmin aday gösterildiği aday listesi açıklandı. SİYAD Ödülleri'nden büyük başarı ile ayrılan "Vavien", Yeşilçam Ödülleri'nde de 9 dalda (İlk Film ve Genç Yetenek Ödülleri dışında tüm dallarda) aday olarak yılın en beğenilen filmlerinden olduğunu bir kez daha kanıtladı. Onu, Yeşilçam Ödülleri'nin biraz daha popüler/gişe/ticari sinemaya yatkınlığını kanıtlayan 6'şar adaylık ile "Nefes: Vatan Sağolsun" ve "Güneşi Gördüm" izliyor. "Pandora'nın Kutusu" 5, SİYAD tarafından yılın en iyi filmi seçilen "Hayat Var" ise "Neşeli Hayat" gibi 4'er adaylık ile yetinmiş durumda.

23 Mart gecesi sahiplerini bulacak olan Yeşilçam Ödülleri'nin tüm adayları şöyle:

En İyi Film: Güneşi Gördüm / Hayat Var / İki Dil Bir Bavul / Nefes: Vatan Sağolsun / Pandora'nın Kutusu / Vavien.

En İyi Yönetmen: Levent Semerci (Nefes: Vatan Sağolsun) / Mahsun Kırmızıgül (Güneşi Gördüm) / Reha Erdem (Hayat Var) / Yağmur ve Durul Taylan (Vavien) / Yeşim Ustaoğlu (Pandora'nın Kutusu) / Zeki Demirkubuz (Kıskanmak).

En İyi Senaryo: Bornova Bornova / Nefes:Vatan Sağolsun / Neşeli Hayat / Pandora'nın Kutusu / Vavien.

En İyi Erkek Oyuncu: Engin Günaydın (Vavien) / Mert Fırat (Başka Dilde Aşk) / Mete Horozoğlu (Nefes: Vatan Sağolsun) / Nadir Sarıbacak (Uzak İhtimal) / Öner Erkan (Bornova Bornova) / Yılmaz Erdoğan (Neşeli Hayat).

En İyi Kadın Oyuncu: Binnur Kaya (Vavien) / Demet Evgar (Güneşi Gördüm) / Meral Çetinkaya (Karanlıktakiler) / Nergis Öztürk (Kıskanmak) / Nesrin Cevadzade (Dilber'in Sekiz Günü) / Şerif Sezer (Deli Deli Olma).

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Cemal Toktaş (Güneşi Gördüm) / Cezmi Baskın (Neşeli Hayat) / Genco Erkal (Pazar: Bir Ticaret Masalı) / Mustafa Uzunyılmaz (Mommo:Kızkardeşim) / Settar Tanrıöğen(Vavien).
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Berrak Tüzünataç (Kıskanmak) / Derya Alabora (Pandora'nın Kutusu) / Hasibe Eren (Usta) / Lale Mansur (Başka Dilde Aşk) / Serra Yılmaz (Vavien).

En İyi Görüntü Yönetmeni: Floren Henry (Hayat Var) / Gökhan Tiryaki (Vavien) / Hayko Kırakosyan (7 Kocalı Hürmüz) / Levent Semerci ve Vedat Özdemir (Nefes:Vatan Sağolsun) / Soykut Turan (Güneşi Gördüm).

En İyi Müzik: Atilla Özdemiroğlu (Vavien) / Ender Akay ve Sunay Özgür (7 Kocalı Hürmüz) / Erkan Oğur (Mommo:Kızkardeşim) / Mazlum Çimen (Nokta) / Yıldıray Gürgen, Tevfik Akbaşlı ve Mahsun Kırmızıgül (Güneşi Gördüm).

En İyi Genç Yetenek: BKM Mutfak Oyuncuları (Neşeli Hayat) / Damla Sönmez (Bornova Bornova) / Elit İşcan (Hayat Var) / Onur Ünsal (Pandora'nın Kutusu) / Umut Kurt (Güz Sancısı).
Turkcell İlk Film Ödülü: Başka Dilde Aşk / İki Dil Bir Bavul / Mommo:Kızkardeşim / Nefes: Vatan Sağolsun / Uzak İhtimal.

Hiç yorum yok: