29 Ekim 2008

Palladium Alışveriş Merkezi

Kozyatağı'nda, bir zamanlar yalnızca Trio Sitesi'nin üç kocaman binasının hükmettiği alana birbiri ardına siteler ve gökdelenler inşa edilmesinden sonra Palladium Alışveriş Merkezi de sonunda, 25 Eylül 2008 tarihinde açıldı. "Evime en yakın alışveriş merkezi" ünvanını Carrefour İçerenköy'ün, "Anadolu yakasının en büyük alışveriş merkezi" ünvanını ise Nautilus'un elinden alan fakat ne yazık ki geçtiğimiz pazar gününe kadar gitme fırsatı bulamadığım Palladium; adeta İstinye Park'ın Anadolu yakası şubesi.

Latince "tanrının küresi" gibi bir anlamı olan (ve gerçekte de camdan bir küreyle çevrili olan) "Palladium", aynı zamanda 46 nolu elementin de ismi. Zemin katı ve Carrefour Express, Akbank ve bazı mağazaların alt katlarının yer aldığı -1 katı dışında 3 katı daha bulunan alışveriş merkezinde, V şeklinde yapılmış olan kat düzeni sayesinde her kattan diğer katları görmek de mümkün olabiliyor. Ama aynı nedenle üst katlara çıktıkça mağazaların boyutları da küçülüyor.

Giriş katından çıkılan geniş bir bahçesi olan Palladium'un bu yeşil ve güzel alanı, henüz yaza daha çok zaman olduğu için tadı çıkarılacak bir yer değil. Karşılıklı duran Midpoint ve Kitchenette ise Palladium'un keyfini sürebileceğiniz yerler arasında.

Üst katlara çıktıkça her alanda vazgeçilmezim olan markaların bir bir sıralandığını gördüm ve artık evimin dibinde oldukları için çok sevindim. Artık her alışveriş merkezinin de demirbaşları sayılan Starbucks ve D&R tabii ki mevcuttu. Bunun dışında GAP, Pull & Bear, Zara ve Bershka'nın varlığı gerçekten aptalca bir gülümseme yerleştirdi suratıma. Adidas'ın Anadolu Yakası'ndaki ilk ve tek Originals konseptli markası da aynı şekilde... (C&A'in salıpazarı konsepti ise beni hiç açmadı)

Toplam 160 mağazanın/restoranın bulunduğu Palladium'daki sinema ise Cinebonus zincirine ait. Alışveriş merkezi olarak İstinye Park'ı andırsa da, iş sinemaya geldiğinde Kanyon'a daha çok benzemiş Palladium. (Bir de Häagen-Dazs standı yerinde Ben&Jerry's görebilseydim her şey çok daha süper olacaktı) Nautilus'a göre ucuz, daha kaliteli ve daha rahat bir sinema olmuş Cinebonus'un Anadolu Yakası'ndaki ikinci işletmesi.

Hem yakınlığı, hem kalitesi, hem de markaları ve sinemasıyla yakın ve uzak gelecekte çok sık hayatıma girecek olduğunu tahmin ettiğim bir alışveriş merkezi kısacası Palladium. Hele ki, E5 üzerindeki Optimum açıldığında Palladium'a gelen insan kalite ortalamasının daha da artacağı düşünülürse...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu alışveriş merkezindeki sinemanın yiyecek içecek satan bölümünden bir Frigo ve bir ufak pet şişe su aldım. 7 tl ödedim. Fiyatları ayrı ayrı sorunca Frigonun 5, ufak suyun da 2 tl. olduğu söylendi. Ödemiş bulunduk ama her yerde 50 kuruşa satılan suyun 4 misli fiyata satılması canımı sıktı. Su bu! Keyif maddesi değil. Ayrıca Frigo da yumuşakça ve kakaosu çok azaltılmış, mideyi rahatsız eden bir lezzetti. Diğer sinemalarda aynısı 4 liraya satılmakta. Açıklama yaparlarsa iyi olur.

Adsız dedi ki...

Bu odedigimiz luks parasi oluyor. !,5 TLlik biraya Bodrumda 15TL odemekle ayni sey,burda mala degil ortama para odeniyor.