29 Aralık 2008

Haftanın Şarkısı #5: "Santa Baby"

Bu haftanın şarkısı Ayla Dikmen'den bile öncesine götürecek hepimizi. Christmas ve Yılbaşı arasındaki şu dönemde, yeni yıl havasına uygun bir şarkı seçmek istedim ve en sevilen Chritmas şarkılarından biri olan "Santa Baby" ile karşınızdayım.

1953 yılında Joan Javitz ve Philip Springer tarafından yazılan "Santa Baby", aynı yıl ilk kez Eartha Kitt tarafından seslendirildi. Şarkı yıllar boyunca kendi döneminin süperstarları olan onlarca şarkıcı tarafından coverlandı ve yüzlerce Christmas albümünde yer aldı. Şarkıyı bugüne dek söylemiş olanlar arasında Marilyn Monroe, Madonna ve Kylie Minogue gibi isimler bulunuyor. "Ally McBeal" dizisinin 3. sezonunda Calista Flockhart, "Mona Lisa Smile" filminin soundtrack albümü içinse Macy Gray tarafından seslendirilmiş ayrıca.

Şarkının Noel Baba'ya yavşayan ve ondan pahalı hediyeler isteyen sözlerine uygun olarak, kim söylerse söylesin bunu seksi bir yorum katarak yaptığı aşikar. 1927 doğumlu Eartha Kitt ise bunu en iyi yapan ve ilk yapan isim. Şarkıcı, aktris ve kabare yıldızı olan Kitt, bir zamanlar Orson Welles tarafından "dünyanın en heyecan verici kadını" olarak tanımlanmış. Kendisinin geçtiğimiz 80 yıl içinde kazandığı onlarca Emmy ve Tony ödülü mevcut. Müzik dünyasında "Santa Baby" ile anılan yıldızın televizyon dünyasında çağrıştırdığı figür ise "Cat Woman". Kitt, 60lı yılların "Batman" dizisinde bir dönem bu karakteri canlandırmış.

"Santa Baby" ile özdeşleşen Eartha Kitt'in, ironik bir şekilde Christmas gününde (25 Aralık 2008) 81 yaşında hayata veda ettiğini öğrendiğimde bu yazıyı yazmaya çoktan başlamıştım. Hayatın espri anlayışı işte...

"Santa baby,
So hurry down the chimney tonight

Come and trim my christmas tree
With some decorations bought at Tiffany's
I really do believe in you
Let's see if you believe in me "

1 yorum:

Adsız dedi ki...

i genuinely adore your own writing taste, very attractive,
don't quit as well as keep creating as it just simply truly worth to follow it.
looking forward to looked over much of your own writing, kind regards :)