8 Aralık 2008

Haftanın Şarkısı #2: "Was It a Dream"

30 Seconds to Mars, ("Requiem for a Dream", "Panic Room" ya da "Fight Club"dan hatırlayabileceğiniz bir yüz olan) aktör Jared Leto'nun 1998'de kardeşi Shannon ile kurduğu bir grup. Kendileri 10 yılda bir hayli yol aldıklarından, kendilerini MTV'nin bilimum kıtada dağıtılan çeşitli müzik ödüllerinden; hatta geçtiğimiz ay düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2008 töreninde konukları ağırlama görevini üstlenen grup olarak hatırlamanız mümkün.

Jared Leto, Shannon Leto, Tomislav Milicevic, (ve son albümün turnesi sırasında gruptan ayrılan) Matt Wachter ve Solon Bixler'dan oluşan grup 2002'de ilk albümleri "30 Seconds to Mars"ı, 2005'te ise "A Beautiful Lie"ı çıkardı. İki albümleriyle birçok MTV Müzik Ödülü de dahil olmak üzere, 20'ye yakın ödül kazanan grubun son albümü 1,000,000'dan fazla sattı.

"A Beautiful Lie" albümünden sırasıyla "Attack", "The Kill", "From Yesterday" ve "A Beuatiful Lie" single'larını çıkaran grup; videolarıyla da çok konuşulup duruyor. Albümde Björk şarkısı "Hunter"ın cover'ına da yer vermişler. Ben grupla bu yılki MTV Avrupa Müzik Ödülleri sayesinde tanıştım ve hemen dinledim albümlerini. "Attack", "From Yesterday" ve "Savior" oldukça güzel şarkılar. Fakat tüm bunlar bir yana, benim favorim "Was It a Dream". Emo bir gruptan beklenebilecek duygusallıkta, güzel sözlere sahip; geriye bir fotoğraftan başka bir şeyin kalmadığı ayrılıklar üzerine bir şarkı.

Was it a dream?
Was it a dream?
Is this the only evidence that proves
A photograph of you and I

Hiç yorum yok: