14 Aralık 2008

Bir Sunucu Olarak Hugh Jackman

Akademi'nin (AMPAS) yaptığı açıklamaya göre, ortada dolaşan spekülasyonlardan sonra; 81. Akademi Ödülleri (Oscar) Töreni'ni Hugh Jackman'ın sunacağı resmileşmiş oldu.

2002 yılının filmlerinin ödüllendirildiği 2003 yılındaki 75. Akademi Ödülleri Töreni'ninden beri sabahın köründe uyanarak seyretmeye devam ettiğim bu önemli geceyi Steve Martin (2003), Billy Crystal (2004), Chris Rock (2005), Jon Stewart (2006, 2008) ve Ellen DeGeneres (2007) esprileriyle izleme fırsatı bulmuştum şimdiye kadar. Bu 5 komedyenden favorim Jon Stewart olmuş, Chris Rock ise en hazzetmediğim olarak beynimde yer etmişti.

Bu yıl Hugh Jackman ismini duyduğumda, kafamdaki Wolverine imajından mıdır, "Dünyanın En Seksi Erkeği" seçilmiş olmasından mıdır nedir; "Bu adam espri yapabilecek mi?" şeklinde şüpheler duymaya başladım. Fakat kısa süre sonra, hele ki izlediğim efsanevi videolardan sonra, Hugh Jackman'ın seyrettiğim en iyi Oscar Töreni'ne imza atabileceğini anladım.
Broadway tiyatro oyunları ve müzikallerinin ödüllendirildiği Tony Ödülleri törenlerini 2003, 2004 ve 2005'te (sırasıyla 57., 58. ve 59.) sunmuşluğu olan Hugh Jackman; özellikle En İyi Sunucu Emmy Ödülü'nü kazandığı 58. Tony Ödülleri Töreni'ndeki performansıyla dillere destan bir sunucu olabileceğini kanıtlıyor. Açılışında yılın tüm aday müzikal kadrolarıyla birarada, inanılmaz bir koreografi ile Dreamgirls'ten "One Night Only"i sahnelediği bu gösteri gerçekten görülmeye değermiş. Kariyeri boyunca "Oklahoma!", "Sunset Boulevard", "Beauty and the Beast" gibi müzikallerde oynamış olan Jackman; müzikal dünyasındaki en büyük çıkışını Broadway'e taşınan ilk Avustralya müzikali "The Boy from Oz"daki performansıyla yaparak aynı törende bir de "En İyi Erkek Oyuncu - Müzikal" Tony Ödülü'nün de sahibi olmuş. Yıldızımızın sunuculuğu sırasında bu müzikaldeki karakterini canlandırarak Sarah Jessica Parker'ın üzerine gittiği anlar ise gerçekten çok komik.

Kısacası, 22 Şubat 2009 geceyarısı uyandığımda; 81. Akademi Ödülleri Töreni'nden beklentilerim oldukça yüksek. Jackman'ın bu yılın Oscarlarına birçok teknik dalda aday olması muhtemel Baz Luhrmann filmi "Australia"da oynadığını da belirtmek lazım.

Hiç yorum yok: