25 Ağustos 2010

Emmy 2010: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Adayları

Yardımcı kadın oyuncu dalında, diziler cephesinde bu yıl "Modern Family", "Good Wife" ve "Mad Men" ikişer adaylıkla öne çıkıyor. Adayların yarısı ise ilk adaylıkları ile listelerde yer alıyorlar.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Komedi:
Julie Bowen - Modern Family (0/0)
Jane Krakowski - 30 Rock (0/1)
Jane Lynch - Glee (0/0)
Holland Taylor - Two and a Half Men (1/6)
Sofia Vergara - Modern Family (0/0)
Kristen Wiig - Saturday Night Live (0/1)

En çok (7) oyuncu adaylığına sahip dizi "Glee"deki şeytani Cheerleader koçu, spor haberi spikeri, Madonna hayranı ve ego bombası Sue Sylvester rolü ile müzikal diziler tarihinin en ilginç karakterlerinden birine hayat veren Jane Lynch, ödülün büyük ihtimalle sahibi olan isim olacak, olmalı. Sürekli tekrar ettiği ezici "You think this is hard? Try ... that's hard!" repliği ile de bomba cümlelere imza atmayı başaran Sue Sylvester karakterinin başarısının ardındaki isim Jane Lynch, "Two and a Half Men"e konuk olduğu bölümdeki oyunculuğu ile de Emmy adayı olmuş, fakat ödülü geçtiğimiz haftasonu Betty White'a kaptırmıştı. Jane Lynch'in, yılın başında tüm bu üç kategoriden toplam 5 kişiye bahşedilen Altın Küre adaylıklarından birine de sahip olduğunu belirtmek gerek.

Ödül eğer Jane Lynch'in olmazsa, bunun tek nedeni "Modern Family"nin hatunları olabilir. Claire Dunphy rolündeki Julie Bowen ve Kolombiya kökenli kendinden genç üvey annesi Gloria rolündeki Sofia Vergara; dizinin tüm kadrosu gibi mükemmel oyunculuklar sergiliyorlar dizinin her bölümünde. Vergara'nın aksanlı İngilizcesi ve Bowen'ın kaşları oyuncuların en büyük kozları.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Drama:
Christine Baranski - Good Wife (1/6)
Rose Byrne - Damages (0/1)
Sharon Gless - Burn Notice (2/9)
Christina Hendricks - Mad Men (0/0)
Elisabeth Moss - Mad Men (0/1)
Archie Panjabi - Good Wife (0/0)

Hiçbirini izlemediğim drama dizileri için fazla yorum yapmak istemiyorum. Eskilerden, Akademi'nin aşık olduğu "Mad Men" ve yeni dizilerden "Good Wife", 2'şer adaylıkla öne çıkıyor listede. Fakat yorum yapmak istemesem de; bu rolü ile hem Altın Küre hem de geçmişe ait bir Emmy adaylığı bulunan, Rose Byrne (Damages) geçiyor nedense içimden.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Minidizi/TV Filmi:
Kathy Bates - Alice (0/6)
Catherine O'Hara - Temple Grandin (0/0)
Julia Ormond - Temple Grandin (0/0)
Susan Sarandon - You Don't Know Jack (0/3)
Brenda Vaccaro - You Don't Know Jack (1/3)

Minidizi ve TV filmleri cephesinde ise 2 biyografik TV filmi, "Temple Grandin" ve "You Don't Know Jack" 2'şer adaylıkla öne çıkıyor. Hepsi de oldukça iddialı isimler. (bkz Sarandon, O'Hara, Ormond) Onlara Tim Burton'ın sinema uyarlaması gündemdeyken televizyondan da ekmek yiyen "Alice"in Queen of Hearts'ı Kathy Bates eşlik ediyor.

Hiç yorum yok: