27 Ağustos 2010

Emmy 2010: En İyi Erkek Oyuncu Adayları

En İyi Erkek Oyuncu - Komedi:
Alec Baldwin - 30 Rock (2/7)
Steve Carrell - Office (0/4)
Larry David - Curb Your Enthusiasm (0/3)
Matthew Morrison - Glee (0/0)
Jim Parsons - Big Bang Theory (0/1)
Tony Shalhoub - Monk (3/7)

Çoğunlukla olduğu gibi, En İyi Erkek Oyuncu dalının komedi kategorisinde yine zorlu bir seçim bekliyor Akademi üyelerini. Fakat kendileri üstüste aynı ismi ödüllendirmeyi sevdikleri için, Alec Baldwin'e 3. kez bu ödülü vermeleri kuvvetle muhtemel. Sanılmasın ki Alec Baldwin'i "30 Rock"ta beğenmiyorum. Çok beğeniyorum. Ama her yıl performansını daha da iyileştirmesi gibi bir durum söz konusu değil bence. Bir kere ödüllendirilmesi yeterli. Diziye başladığından beri 4 kez bu kategoride aday olmuş fakat ödüllendirilmemiş olan Steve Carrell'ın bu yıl "The Office" kadrosundan ayrılacağı söyleniyor. Diğer yandan Tony Shalhoub'a 3 Emmy kazandıran "Monk" son sezonu ile veda etti. Akademi, veda triplerini girmeyi seçerek Baldwin yerine Carrell ya da Shalhoub'u da seçebilir. Ödülü alması gereken isimse tartışmasız "Big Bang Theory" ile harikalar yaratan Jim Parsons. Fakat kendisi tahminim değil, gönlümde yatan isim. Ödülün, SAG v Altın Küre'lerdeki gibi YİNE Alec Baldwin'e gideceğini düşünmekteyim.

En İyi Erkek Oyuncu - Drama:
Kyle Chandler - Friday Night Lights (0/1)
Bryan Cranston - Breaking Bad (2/5)
Matthew Fox - Lost (0/0)
Michael C. Hall - Dexter (0/3)
Jon Hamm - Mad Men (0/3)
Hugh Laurie - House (0/4)

İddia ediyorum, Hugh Laurie bu yıl da Emmy almazsa cinayet işleyebilecek bir milyon kişi bulabilirim. Ama bir şey söyleyeyim mi, alamayacak. Çünkü ödül 4 yıldır ödüle aday gösterilip alamayan Hugh Laurie yerine, bu yıl en verimli sezonlarından birini geçiren "Dexter"ın Altın Küre ve SAG ödülünü kucaklamış başrol oyuncusu Michael C. Hall'un olacak. Adaylar arasında son iki yılın kazananı Bryan Cranston, son 6 yılın aday bile olamayanı (bu yıl da adaylığı gereksiz olan) Matthew Fox ve Akademi'nin "Mad Men" fetişine rağmen ısrarla ödüllendirilmeyen Jon Hamm de var.

En İyi Erkek Oyuncu - Minidizi/TV Filmi:
Jeff Bridges - A Dog Year (0/0)
Ian McKellen - Prisoner (0/4)
Al Pacino - You Don't Know Jack (1/1)
Dennis Quaid - Special Relationship (0/0)
Michael Sheen - Special Relationship (0/0)

Bu yıl ilk kez bir minidizi izledim ve sonunda adylıklar arasında kendisinin ismini gördüm! Ian McKellen, gerçekten de "Prisoner"da çok iyi bir oyunculuk sergiliyordu. Fakat kendisini izlemiş ve beğenmiş olmam tabii ki ödülü alacağı anlamına gelmiyor. "Angels in America" ile ilk adaylığında Emmy kazanmış olan Al Pacino, bu yıl "You Don't Know Jack" adlı TV filminde dikkat çekiyor. Bir yılda hem Oscar, hem Altın Küre, hem SAG, hem de Emmy kazanılır mı bilemiyoruz; ama Jeff Bridges da bir TV filmi ile adaylar arasında. Diğer yandan tahminim "Special Relationship"in iki başrol oyuncusu, Tony Blair rolündeki Michael Sheen ve Bill Clinton rolündeki Dennis Quaid arasında kalmış durumda.

Hiç yorum yok: