25 Ağustos 2010

Emmy 2010: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Adayları

Yardımcı erkek oyuncular söz konusu olduğunda bu yıl hakimiyet 3 adaylıkla "Modern Family"de. Onu 2 adaylıkla "Lost" takip ediyor.
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Komedi:
Ty Burrell - Modern Family (0/0)
Chris Colfer - Glee (0/0)
Jon Cryer - Two and a Half Men (1/4)
Jesse Taylor Ferguson - Modern Family (0/0)
Neil Patrick Harris - How I Met Your Mother (0/3)
Eric Stonestreet - Modern Family (0/0)

Geçtiğimiz yıl tam Neil Patrick Harris hak ettiği Emmy'e kavuşacak derken birden Jon Cryer ismi ile şoka girdiğimiz anı dün gibi anımsıyorum. Bu yıl Creative Arts Emmy Awards'da En İyi Konuk Erkek Oyuncu ve sunucusu olduğu Tony Ödül Töreni Yayını ile iki farklı dalda iki Emmy kazanmış olan Neil Patrick Harris, bu nedenle başından beri "How I Met Your Mother" ile alması gereken ödülü bu yıl da alamayacak gibi. Fakat onun yerine, 6 adaydan 3'ünün çıktığı "Modern Family" kuşkusuz en iddialı komedi dizisi olma özelliğini taşıyor.

Dizinin en komik karakterlerinden Ty Burrell'in canlandırdığı cool-olmaya-çalışan-ama-yüzüne-gözüne-bulaştıran-ve-karısı-tarafından-idare-edilen Phil bir yana; dizinin gay çiftini canlandıran drama-queen Cameron ve Mitchell rollerindeki Eric Stonestreet ve Jesse Taylor Ferguson gerçekten iddialı. Yine de, oyların özellikle Stonestreet ve Burrell arasında bölünme ihtimaline karşın diğer adayların da şansı var. Benim favorim, kuşkusuz Ty Burrell.


En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Drama:
Andre Braugher - Men of a Certain Age (2/5)
Michael Emerson - Lost (2/4)
Terry O'Quinn - Lost (1/2)
Aaron Paul - Breaking Bad (0/1)
Martin Short - Damages (0/2)
John Slatery - Mad Men (0/2)

"Lost" ile hak ettikleri ödülleri zamanları geldiğinde almış olan iki isim Michael Emerson (2009) ve Terry O'Quinn (2007) bu yıl dizinin son sezonu ile de yine adaylar. Diğer adaylar ise yine izlemediğim dizilerden. Bu noktada da hem "Lost"un tatmin etmeyen son sezonu ile fazla ödül almasını desteklemediğimden, hem de yine tamamen içgüdüsel olarak "Breaking Bad"in genç oyuncusu Aaron Paul demek geliyor içimden. Maksat tahmin olsun.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Minidizi/TV Filmi:
Michael Gambon - Emma (0/1)
John Goodman - You Don't Know Jack (1/10)
Jonathan Pryce - Return to Cranford (0/1)
Patrick Stewart - Hamlet (0/2)
David Strathairn - Temple Grandin (0/0)

Minidizi/TV Filmi kategorisinde ise çok karizma olmalarına rağmen Emmy tarihinde fazla adları geçmeyen isimler bir bir sıralanmış adeta. Fakat yorum yapmayı tabii ki doğru bulmuyorum.

Hiç yorum yok: