31 Temmuz 2010

XXIX. Günümüz Sanatçıları Sergisi


22 Temmuz - 28 Ağustos tarihleri arasında Akbank Sanat'ta görülebilecek olan 29. Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi, günümüz Türk sanatçılarının eserlerinden ufak bir seçki sunuyor ziyaretçilerine. Katılacak eserler ve sanatçılar 150'den fazla eser arasından küratörler Marc Gloede ve November Paynter tarafından seçilmiş. Beyoğlu Akbank Sanat'ın iki katındaki geniş bir alanda yalnız ve izole duran eserler arasında çok farklı malzemeler ve fikirler kullanılarak yapılmış eserler bulunuyor.

Sergide eserleri bulunan sanatçılarımız Nermin Adanır, Tansu Akmansoy, Hasan Salih Ay, Müge Bilgin, Gülderen Depas, Ferit Furuncu, Sibel Horada, Aslıhan Özdemir, Emrah Şengün, Ayşe Topçuoğulları ve Deniz Üster. Bu eserler arasında geçirdiğim süre boyunca anladığım şey ise, modern sanatın bazı türlerine (örneğin deneysel videolar) sıfır toleransım olduğu.


Sergide yer alan eserler arasında en çok etkilendiğim Müge Bilgin'in mekanikleşmiş ve kirlenmiş bir dünyanın en iyi görülebildiği mekan olan otoparkları remsettiği tablo serisi "Şehir" oldu. En ufak detayına kadar yüzlerce otomobili görebildiğimiz, renksiz, cansız ve insansız tablolar bunlar.

İkinci sıramda ise Ayşe Topçuoğulları'nın "Sakız Şişirenler" adlı triptiği yer alıyor. Bir çocuk, bir adam ve beyaz bir küreden oluşuyor bu eser. Küratörlerin açıklama metninde, gayet haklı bir şekilde Bosch'un "Dünyevi Zevkler Bahçesi"ne benzetilmiş.

Sergide ayrıca gitmek, taşınmak, yanında götürmek gibi temaları işleyen Hasan Salih Ay eseri "Çekip Gitmek" ve Aslıhan Özdemir'in çocukluğumuzun Ayşegül kitaplarını hatırlatan kolajları "Cangıl" ve "Kuşlar" da görülmeye değer.


İstanbul'un en merkezi yerinde, üstelik ücretsiz olan bu sergiyi kaçırmayın!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

Emre dedi ki...

Teşekkür ederim : )

http://twitter.com/thebalkabaa
http://www.facebook.com/thebalkabaa