17 Temmuz 2010

62. Primetime Emmy Adayları

Çoğumuzun çok sevdiği ve en az Türk dizileri kadar takip ettiği ve geyiğini yaptığı Amerikan dizilerinin ödüllendirildiği, bu yıl 62. kez düzenlenecek olan Primetime Emmy Ödülleri'nin adayları geçtiğimiz hafta açıklandı. (Chopin Özel Haftası nedeniyle gecikmeli olarak yer veriyor olsam da kuru kuru bir liste ile değil, yorumlarımla birlikte karşınızdayım.)

Adaylık rekoru 24 adaylık ile minidizi "The Pacific"te olurken, onu 19 adaylıkla çok sevdiğim müzikal dizi "Glee" ve 17 adaylıkla "yeter artık" dedirten "Mad Men" izledi. Çoğu ana kategoride 6 aday bulunurken, bu adaylıkların arasında her zamanki gibi beni çok sevindiren ve çok üzen durumlar bir arada yer aldı.

Bu yıl kötü bir sezonla ekranlara veda eden "Lost" birkaç yıldır sadece teknik dallarda aday olurken bu yıl En İyi Dizi ve En İyi Erkek Oyuncu dahil 12 dalda adaylık elde etti. İzlediğim en kötü Oscar törenlerinden biri olan "82nd Annual Academy Awards"ın da 12 adaylığı bulunuyor. İkincisine itirazım olmamakla beraber "Mad Men" (17) ve "30 Rock" (15) çılgınlığı sürüyor. Diğer yandan "Fringe" gibi teknik dalların dalağını yarmış olan bir dizinin yalnızca 1 (yazıyla "bir") adaylığı var. "Cougar Town", "Accidentally on Purpose" gibi yeni başlayan kalburüstü komedilerin listede adı hiç geçmiyor.

Ayrıca "FlashForward"ın yayından kaldırılmasına süren itirazlar, aldığı 3 adaylıktan güç alabilir umudu yerleşmiş durumda içime. "Desperate Housewives"ın (1) artık baydığını Akademi de anlamış durumda. Çok sevdiğim diziler "Glee" (18) ve "Modern Family" (14) en fazla adaylık edilen dizilerden olmuş durumda.

Oyunculara baktığımızda Matthew Fox'un (Lost) aldığı adaylık ne kadar sinirimi bozmuşsa Julianne Moore'un (30 Rock) ve Kathy Bates'in (The Office) konuk oyuncu olarak alamadığı adaylıklar da o derece sinirimi bozmuş durumda. Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother, Glee), Jane Lynch (Glee, Two and a Half Men), Tina Fey (30 Rock, Saturday Night Live), Christine Baranski (Good Wife, Big Bang Theory) çifter adaylık elde eden isimlerden.

29 Ağustos 2010'da düzenlenecek olan 62. Primetime Emmy Ödül Töreni'ni, Jimmy Fallon sunacak. Yaklaşık bir ay sonra, adayların detaylı incelemeleri ile, Emmy Özel Haftası'nda görüşmek üzere.
Tüm adaylar şöyle:

En İyi Dizi - Komedi
30 Rock / Curb Your Enthusiasm / Glee / Modern Family / Nurse Jackie / Office

En İyi Erkek Oyuncu - Komedi
Alec Baldwin (30 Rock) / Steve Carrell (Office) / Larry David (Curb Your Enthusiasm) / Matthew Morrison (Glee) / Jim Parsons (Big Bang Theory) / Tony Shalhoub (Monk)

En İyi Kadın Oyuncu - Komedi
Toni Collette (United States of Tara) / Edie Falco (Nurse Jackie) / Tina Fey (30 Rock) / Julia Louis-Dreyfus ( New Adventures of Old Christine) / Lea Michele (Glee) / Amy Poehler (Parks and Recreation)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Komedi
Ty Burrell (Modern Family) / Chris Colfer (Glee) / Jon Cryer (Two and a Half Men) / Jesse Tyler Ferguson (Modern Family) / Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) / Eric Stonestreet (Modern Family)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Komedi
Julie Bowen (Modern Family) / Jane Krakowski (30 Rock) / Jane Lynch (Glee) / Holland Taylor (Two and a Half Men) / Sofia Vergara (Modern Family) / Kristin Wiig (Saturday Night Live)

En İyi Konuk Erkek Oyuncu - Komedi
Will Arnett (30 Rock) / Jon Hamm (30 Rock) / Neil Patrick Harris (Glee) / Mike O'Malley (Glee) / Eli Wallach (Nurse Jackie) / Fred Willard (Modern Family)

En İyi Konuk Kadın Oyuncu - Komedi
Christine Baranski (Big Bang Theory) / Kristin Chenoweth (Glee) / Tina Fey (Saturday Night Live) / Kathryn Joosten (Desperate Housewives) / Jane Lynch (Two and a Half Men) / Elaine Stritch (30 Rock) / Betty White (Saturday Night Live)

En İyi Dizi - Drama
Breaking Bad / Dexter / Good Wife / Lost / Mad Men / True Blood

En İyi Erkek Oyuncu - Drama
Kyle Chandler (Friday Night Lights) / Bryan Cranston (Breaking Bad) / Matthew Fox (Lost) / Michael C. Hall (Dexter) / Jon Hamm (Mad Men) / Hugh Laurie (House)

En İyi Kadın Oyuncu - Drama
Connie Britton (Friday Night Lights) / Glenn Close (Damages) / Mariska Hargitay (Law&Order: Special Victims Unit) / Julianna Matgulies (Good Wife) / January Jones (Mad Men) / Kyra Sedgwick (Closer)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Drama
Andre Barugher (Men of a Certain Age) / Michael Emerson (Lost) / Terry O'Quinn (Lost) / Aaron Paul (Breaking Bad) / Martin Short (Damages) / John Slattery (Mad Men)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Drama
Christine Baranski (Good Wife) / Rose Byrne (Damages) / Sharon Gless (Burn Notice) / Christina Hendricks (Mad Men) / Elisabeth Moss (Mad Men) / Archie Panjabi (Good Wife)

En İyi Konuk Erkek Oyuncu - Drama
Dylan Baker (Good Wife) / Beau Bridges (Closer) / Alan Cumming (Good Wife) / Ted Danson (Damages) / Gregory Itzin (24) / John Lithgow (Dexter) / Robert MOrse (Mad Men)

En İyi Konuk Kadın Oyuncu - Drama
Ann-Margret (Law&Order: Special Victims Unit) / Shirley Jones (Cleaner) / Mary Kay Place (Big Love) / Elizabeth Mitchell (Lost) / Sissy Spacek (Big Love) / Lily Tomlin (Damages)

En İyi Televizyon Filmi
Endgame / Georgia O'Keeffe / Moonshot / Special Relationship / Temple Grandin / You Don't Know Jack

En İyi Minidizi
The Pacific / Return to Cranford

2 yorum:

Unknown dedi ki...

YETER ARTIK HUGH LAURIE'YE VERIN ODULUNU!!!

evet tepkiliyim. ve evet mad men yettin artık. ayrıca glee'yi seviyoruz yolu açık olsun. Neil Patrick Harris de hepsini alsın, sonuna kadar destekliyorum :) sağol sevabına yazdın da bütün adayları öğrendim ordan burdan aramaya üşeniyordum heheh.

Unknown dedi ki...

Mad Men'den açıkçası bana da fenalık geldi. Eminim ki gerçekten çok güzel bir dizidir ancak her sene ödülleri silip süpürmesi yüzünden bende diziye karşı garip bir önyargı oluştu. İzlemiş kadar olmuş gibi hissediyorum.

Glee'nin aynı şekil, yolu açık olsun. Bilhassa Kurt'un babasını oynayan aktörün konuk oyuncu olarak aday olmasına ayrı bi sevindim. Elizabeth Mitchell'ın da Juliet olarak sonunda adaylık alması enfes oldu.

Tek itirazım 30 Rock'a benimse. Alec Baldwin bir kez daha ödül alırsa kusucam gerçekten! Umarım ödülü sonunda Jim Parsons alabilir.

Bir hayalkırıklığım da Fringe. Oscar kafası gibi bunlar da şartlanmış mı artık, aman Sci-Fi tarzından kaliteli iş mi çıkarmış diye mi düşünülüyor nedir anlamadım. En azından John Noble'ın Walter Bishop gibi bir karakterle aday gösterilmesi lazımdı. İnşallah seneye aynı hatayı yapmazlar ve umarım bu sene Oscar gibi bayık bi Emmy izlemeyiz.