7 Haziran 2010

MTV Movie Awards 2010

Popüler kültürün en önemli sinema ödülü, kuşkusuz dünyanın dört bir yanındaki gençlerin vazgeçilmez müzik kanalı olan MTV'nin ödülleridir. Her yıl, ergen kızların hayran olduğu starlar ve starletler başta olmak üzere; gişe filmlerinin yıldızları boy gösterir kanalda. Aptalca hareketler yapmak, sahnede kıçını açmak ya da bir hemcinsini öpmek gibi hareketlerse alışıldık olmaya başlamıştır artık söz konusu törende.

6 Haziran 2010 gecesi, MTV Movie Awards 19. kez sahiplerini buldu. Gecenin en çok konuşulan anı "Generation Award"ın sahibi olan Sandra Bullock'un ödülü takdim eden Scarlett Johansson ile öpüşmesiydi. (Sandra Bullock aylar önce En İyi Kadın oyuncu ödülünü Meryl Streep il paylaştığı bir törende de ünlü aktris ile öpüşmüştü.) Bunun dışında Tom Cruise'un "Tropic Thunder" filminde canlandırdığı menajer karakterine bürünüp Jennifer Lopez ile dansetmesi de bir başka ilginçlik olarak ödül töreni ile ilgili okuduklarıma damgasını vurmuş durumda.

Tahmin edileceği üzere, "Twilight Saga: New Moon" filmi ve yıldızları Robert Pattinson ile Kristen Stewart gecede dağıtılan en önemli ödüllerin sahibi oldu. Film "En İyi Film" ödülüne layık görülürken, En İyi Erkek Oyuncu Performansı ve En İyi Kadın Oyuncu Performansı ödüllerine filmin başrol oyuncuları sahip oldu. İkili "En İyi Öpüşme Sahnesi" ödülünü de öpüşerek kabul etti. "Twilight Saga: New Moon"u 2 ödülle "Hangover" takip etti.

Gecede dağıtılan tüm ödüller şöyle:

Best Movie: Twilight Saga: New Moom
Best Global Superstar: Robert Pattinson
Generation Award: Sandra Bullock
Best Comedic Performance: Zach Galfianakis (Hangover)
Best Male Performance: Robert Pattinson (Twilight Saga: New Moon)
Best Female Performance: Kristen Stewart (Twilight Saga: New Moon)
Best Breakout Performance: Anna Kendrick (Up in the Air)
Best Scared-as-S**t Performance: Amanda Seyfierd (Jennifer's Body)
Best Badass Star: Rain (Ninja Assassin)
Best WTF Moment: Peek-a-BOOty! Ken Jeong pops out of a trunk naked right into Bradley Cooper's face. (Hangover)
Best Villain: Tom Felton (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
Best Fight: Beyoncé Knowles & Ali Larter (Obsessed)
Best Kiss: Robert Pattinson & Kristen Stewart (Twilight Saga: New Moon)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

selam!
movie aawards'da gariplik yapmak geleneksel bir şey oldu artık. Hani belki organizatörler onu bile düşünüyorlardır önceden. X oyuncu şunu yapar, bu kadar uzar program, bu kadar ilgi çeker fln gibisinden..