12 Ocak 2010

42. SİYAD Ödülleri Adayları

SİYAD üyesi eleştirmen ve sinema yazarlarınca her yıl verilen SİYAD Ödülleri, bu yıl 42. kez, 31 Ocak'ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Bu yılın en iddialı filmi, sessiz sedasız yılın son ayında vizyona giren Taylan Biraderler'in son filmi "Vavien". 2004'te "Yazı Tura"nın 8 dalda 13, 1999'da "Salkım Hanım'ın Taneleri"nin 9 dalda 12 adaylık elde etmesinden sonra, SİYAD tarafından en beğenilen filmin "Vavien" olduğunu söylemek mümkün. "Vavien", ödülün verileceği 11 dalda da birer adaylık sahibi. "Vavien"i 8 adaylıkla Reha Erdem'in "Hayat Var" ve 7 adaylıkla Yeşim Ustaoğlu'nun "Pandora'nın Kutusu" filmleri izliyor. Aday gösterilen 20 film arasında geçtiğimiz yılın Altın Portakal sahibi "Pazar: Bir Ticaret Masalı"nın bulunmaması ise şaşırtıcı. Bu yılın galibi "Bornova Bornova" ise 4 adaylığa sahip olsa da En İyi Film adayları arasında yerini bulamamış. Ticari boyutuyla öne çıkan filmlerden ise "Neşeli Hayat" ve "Nefes: Vatan Sağolsun"un 2, Ezel Akay'ın pek iyi eleştiriler almayan son filmi "7 Kocalı Hürmüz"ün ise 1 adaylığı var. Adaylar şöyle:

En İyi Film:
Hayat Var / İki Dil Bir Bavul / Pandora'nın Kutusu / Süt / Vavien

En İyi Yönetmen:
Reha Erdem (Hayat Var) / Semih Kaplanoğlu (Süt) / Yağmur & Durul Taylan (Vavien) / Yeşim Ustaoğlu (Pandora'nın Kutusu) / Derviş Zaim (Nokta)

En İyi Senaryo:
Bornova Bornova / Hayat Var / Neşeli Hayat / Pandora'nın Kutusu / Vavien

En İyi Erkek Oyuncu:
Erdem Akakçe (Karanlıktakiler) / Öner Erkan (Bornova Bornova) / Mert Fırat (Başka Dilde Aşk) / Engin Günaydın (Vavien) / Nadir Sarıbacak (Uzak İhtimal)

En İyi Kadın Oyuncu:
Nesrin Cavadzade (Dilber'in Sekiz Günü) / Tsilla Chelton (Pandora'nın Kutusu) / Elit İşcan (Hayat Var) / Binnur Kaya (Vavien) / Nergis Öztürk (Kıskanmak)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
Erdal Beşikçioğlu (Hayat Var) / Kadir Çermik (Bornova Bornova) / Settar Tanrıöğen (Vavien) / Mustafa Uzunyılmaz (Mommo: Kızkardeşim) / Onur Ünsal (Pandora'nın Kutusu)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:
Derya Alabora (Pandora'nın Kutusu) / Övül Avkıran (Pandora'nın Kutusu) / Büşra Pekin (Neşeli Hayat) / Damla Sönmez (Bornova Bornova) / Serra Yılmaz (Vavien)

En İyi Görüntü Yönetmeni:
Özgür Eken (Süt) / Florent Herry (Hayat Var) / Levent Semerci & Vedat Özdemir (Nefes: Vatan Sağolsun) / Gökhan Tiryaki (Vavien) / Ercan Yılmaz (Nokta)

En İyi Müzik:
Mazlum Çimen (Nokta) / Fairuz Derin Bulut (Acı Aşk) / Reşit Gözdamla (Hayatın Tuzu) / Erkan Oğur (Mommo: Kızkardeşim) / Atilla Özdemiroğlu (Vavien)

En İyi Kurgu:
Hayat Var / Gölgesizler / İki Dil Bir Bavul / Nefes: Vatan Sağolsun / Vavien

En İyi Sanat Yönetimi:
11'e 10 Kala / 7 Kocalı Hürmüz / Hayat Var / Kıskanmak / Vavien

Hiç yorum yok: