25 Ağustos 2009

Ödülüm ve Ödüllendirdiklerim.

Yaklaşık 2.5 yaşında olan blogum, ilk ödülünü bir başka blogger'dan aldı. Son günlerde bloggerlar arasında oldukça popüler olan bu ödüllendirme girişiminden pay almış olmanın mutluluğunu yaşıyor, Kreativ Blogger Ödülü'nü bana layık gören (ve beni En Kategori Düşkünü Kreativ Blogger olarak adlandırarak gülmemi sağlayan) RFK blogu sahibi Fikret'e teşekkür ediyorum. Kim bilir, belki arkası gelir ödüllerin ileride.

Ödülün raconundan sebep, ben de kendim hakkında 7 şey söyleyip, 7 blogger'ı ödüllendiriyorum.

1) En Kategori Düşkünü Kreativ Blogger Olmak: Sadece blogger kimliğimle değil, Emre olarak da kategorilendirme, sınıflandırma ve listeleme manyağıyım. Dağınık olduğum zamanlar olabilir ama elimde her şeyin bir listesi mutlaka vardır ve raflarımdaki her şey sınıflandırılmıştır.

2) Yazar Olmak: Sadece blogger kimliğimle değil, EMR. olarak da yazıyorum. Öykü yazmayı seviyorum. Ödül aldığım zaman daha da seviyorum, ki ayıptır söylemesi sıkça olan bir şey.

3) Sinefil Olmak: Sinema delisiyim. Ama ilginç bir delilik bu. Çünkü bu delilik sadece 90lı yıllar ve sonrası için geçerli. 'Eski film'lere alerjik reaksiyon gösteriyorum, ne kadar önemli olduklarını bilsem de hazzetmiyorum. Sinefil kimliğimi derinden etkileyen üç önemli film var: "Titanic" (1997), gittiğim ilk drama olması sebebiyle; "Le fabuleux destin d'Amélie Poulain" (2001), sinemaya aşık olmama neden olması sebebiyle; ve "Chicago" (2002), ilk kez bir Oscar Töreni'ni gece 03.00'te uyanarak seyretmeme neden olması sebebiyle. Top 5 film listeme ise bu 3 filmin yanısıra "El Laberinto del Fauno" (2006) ve "C.R.A.Z.Y." (2005) girmekte.

4) Müziksever Olmak: 5 yaşında piyano çalmaya, 15 yaşında şarkı söylemeye başlamış biri olarak müzik hayatımın hep bir parçası oldu. 90lar Türkçe Pop, Türkçe Rock, Alternative Rock, Punk Rock, Klasik Müzik ve tabii ki Soundtrackler... Muse, Placebo, Mor ve Ötesi, Panic at the Disco, Mika, Maroon 5, Yalın, Bora Uzer, Kenan, Sakin, Badem, Pinhani, Zardanadam, Ludo, direc-t, maNga... Beethoven, Chopin, Saint Saëns, Vivaldi, Mozart, Bach... Hatta Ebru Gündeş. "Songs of Hope", "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat", "KoroSU", "Late O'Clock"...

5) Dizikolik Olmak: Küçükken Türk Dizileri'nin güzel olduğunu sandığım zamanlardı. Artık değil. ("Şehnaz Tango", "İkinci Bahar", "Asmalı Konak", "Karanlıkta Koşanlar", "Yedi Numara", "Kampüsistan" gibi başarılı diziler oldu, evet.) Fakat cnbc-e sayesinde hayatıma giren ve sonra BK Paylaşım sayesinde sayıları gittikçe artan (Öhöm! Korsana Hayır!) yabancı diziler bende bağımlılık yarattı. Ergenlik travmalarımın sebebi "Dawson's Creek", ilk göz ağrılarm "Scrubs" ve "Dharma & Greg", geç keşfettiğim "Friends", beynimin ırzına geçen "Lost", kirli çamaşır sepeti "Desperate Housewives", çok güldüğüm "How I Met Your Mother" ve "Big Bang Theory", yeni keşiflerim "30 Rock" ve "Fringe" ve tabii ki "Greek". Hepsine tapıyorum.

6) Sanatsever Olmak: Doğru düzgün bir toplumun kültür ve sanatla ayakta duracağına, yoksa o toplumun iğrenç bir topluma dönüşeceğine inanıyorum. Sinemayı, müziği, edebiyatı, tiyatroyu seviyorum. Müze gezmeyi seviyorum. Kültür-sanat aktivitelerini elimden geldiğince destekliyor ve fazlaca katılmaya çalışıyorum. Ama bu ülkede kültür ve sanata daha çok değer verilmesi gerektiğine inanıyorum. Hatta çoğu zaman, ne yazık ki, verilmediğini görüp üzülüyorum.

7) Tepkili Olmak: Aşırı dincilerden, aşırı milliyetçilerden, homofobiklerden ve sigaradan nefret ediyorum. Bunlardan herhangi birine karşı her türlü tepkiyi gösterir, göstereni de desteklerim.

Ve benim ödüllerim:

En İyi Blogger: FatihMelek.net
benim blogumdan genç olsa da bana ilham verdiği, izlediğim filmleri izlediği ve dinlemediğim müzikleri dinlediği, "Rules of Attraction"a 'En Sevdiğim Film' deme cesaretini gösterebildiği için.

En İştah Açan Blogger: Küçük Gurme
son zamanlarda tembelleşse de her acıktığımda yardımıma koştuğu, güzel mekanlar tavsiye ettiği için.

En Tasarım Çılgını Blogger: RFK
her zaman tarzına, zevkine, stiline güvenebileceğim ve J-Pack'leri için.

En Kişisel Blogger: Ben ve Kendim
bir başkasının günlüğünü okuyor gibi olduğum için.

En Hanım Hanımcık Blogger: fıtfıt:)
gezdiğini-gördüğünü-yediğini-içtiğini-dinlediğini esirgemediği ve her zaman bir şeylerden şikayet ettiği için.

En Mobil Blogger: Aquarium
yeni adresinde de güzel şeyler paylaşmaya devam ettiği için.

En Uzaktaki Blogger: Uzak dur yakınıma
artık blogger alemini terketmiş olsa da, yorumlarını ve yazdıklarını özlediğim için.

7 yorum:

RFK dedi ki...

''En Kategori Düşkünü Kreativ Blogger Olmak:''

ulan fikrimi çalıp millete ne kakalıyon :D

Unknown dedi ki...

Ödülünüz için teşekkür ederim efendim :) ayrıca başarıalrının da devamını dilerim! ;)

Semih dedi ki...

siniflandirmadaki titizligini hafizada tutma konusunda da gormek isteriz.
belki bana da blogumu facebooka acma fikri odulunu verirsin..

farawaysoclose dedi ki...

sabah sabah ismimi görünce inanamadım, çarpıldım!
teşekkürler : )

fatih dedi ki...

çok teşekkürler balkabaaa :)

fıtfıt:) dedi ki...

vayyy benim de ödülüm varmışş:) teşekkür ederimmm^^

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler emrecim :)