17 Şubat 2009

Haftanın Şarkısı #8: "9 Crimes"

Fazla tanınmamış Juniper adlı grubundan ayrıldıktan sonra 2001'de ilk solo albümü "O" ile çıkış yapan Damien Rice; birçok film ve dizi sayesinde tanınmış bir İrlandalı. Özellikle 2004 yapımı "Closer"da kullanılan, "O" albümü şarkıları "Blower's Daughter" ve "Cold Water" daha sonra onlarca yapıma soundtrack olmuş şarkılar. İnsanı rahatlatan ve duygulandıran şarkılarla benim için biraz depresif-Jeff-Buckley ve biraz daha-az-müzikli-James-Blunt kıvamında bir yerde duran Rice ile tanışmam "Closer"ın sonundaki "Blower's Daughter" ile olmuştu benim de.

Damien Rice'ın Kasım 2006 tarihli ikinci albümü "9"da bulunan birçok şarkısında 1981 doğumlu İrlandalı vokal Lisa Hannigan eşlik ediyor. Hannigan, Damien Rice sayesinde adını duyurduktan sonra geçtiğimiz aylarda güzel eleştiriler alan ilk solo albümü "Sea Sew"ü çıkarmış.

Damien Rice ve Lisa Hannigan düeti "9 Crimes" ise "9" albümündeki en mükemmel şarkı. O kadar hüzünlü, o kadar ağlamaklı söylüyorlar ki şarkıyı ikisi de; tek kelime anlamasanız bile (ki sözlerini anladığınızda o da ayrı bir hüzün katıyor) duygulanıyorsunuz şarkıyı dinlerken. Zamanında "CSI" ve "Grey's Anatomy" gibi dizilerde ve "Shrek the Third" filminde de çalmışlığı olan mükemmel bir şarkı "9 Crimes". Geceleri, özellikle depresifken; bir kadeh kırmızı şarap eşliğinde dinlenmesi önerilir.

It's the wrong time
For somebody new
It's a small crime
And I got no excuse

And is that alright? Yeah
Give my gun away when it's loaded
That alright? Yeah
If you don't shoot it how am I supposed to hold it?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=KOEV73xrzFM