10 Şubat 2009

Haftanın Şarkısı #7: "Gives You Hell"

The All American Rejects, 2000'lerin başında Oklahoma'da kurulmuş olan bir rock-band. Grup, vokal ve basçı -eski manken- Tyson Ritter ve gitarist Nick Wheeler tarafından kurulmuş; daha sonra gitarist Mike Knnerty ve davulcu Chris Gaylor da aralarına katılmış. Büyük çıkışını ilk albümleri "The All American Rejects"ten çıkan single "Swing, Swing" ile yapan All American Rejects, 2005'te ikinci albümleri "Move Along"u çıkardı. Bu albümden çıkan single'lar "Move Along", "It Ends Tonight" ve "Dirty Little Secret"; çeşitli Amerika ve Avrupa listelerinde Top 10'e girmeyi başardı. Grubun tarzı söz konusu olduğunda alternative-rock, power-pop ve emo gibi anahtar sözcükler akla geliyor.


All American Rejects'in bir hayli eğlenceli son albümü "When the World Comes Down" ise Aralık 2008'de çıktı. Bazen pop, bazen rock ağırlıklı şarkılarla dolu bu albümde "I Wanna", "Mona Lisa", "Damn Girl" gibi şarkılar benim favorilerim arasında. Fakat bu haftanın şarkısı, Ekim 2008'de dünyanın dinlemeye başladığı; bizimse şu sıralar radyolarda duyduğumuz ve benim de grubu tanımama ve sevmeme neden olan şarkı "Gives You Hell". Grubun bu albümünün biraz indie tarza kaydığını ve bazı yerlerde oldukça Maroon 5'ı andırdığını da söylemek mümkün.

Bugüne dek grubun listelerde çıktığı en üst sıra olan #6'yı onlara kazandıran "Gives You Hell", oldukça gaz bir şarkı. Teması intikam ve eski sevgiliye sövmek olarak özetlenebilecek bir şarkı... Indie şarkılar gibi başlayıp, pop-rock'ın zirvesine çıkan bir havası var. Özellikle son bölümlerindeki koro kısımları "Hope it gives you hell!" sözleriyle yaralı insanları gaza getirme gücüne sahip.

"When you see my face
Hope it gives you hell, hope it gives you hell
When you walk my way
Hope it gives you hell, hope it gives you hell

If you find a man that's worth a damn and treats you well
Then he's a fool, you're just as well, hope it gives you hell"

Hiç yorum yok: