3 Şubat 2009

Haftanın Şarkısı #6: "Secret"

Aslen Alabama'lı olan ve aralarında iki yaş bulunan kız kardeşler Catherine ve Allison Pierce'den oluşan "The Pierces"; vokalleri, gitarları ve şarkı yaratım sürecini paylaşan bir folk-rock ikilisi. Rolling Stone'un sitesinde ikilinin tarzları ve şarkı söyleyiş biçimleri için "sassy" (şımarık, arsız, sırnaşık) kelimesi kullanılmış.

Üniversite yıllarında bir arkadaşlarının demo kayıtlarını müzik şirketlerine yollaması sonucu ilk albümleri "The Pierces"ı 2000 yılında çıkaran ikili, bu albümde kendi şarkılarının yanısıra birçok folk, rock ve folk-rock cover'ına yer vermiş. 2005 yılındaki ikinci albümleri "Light of the Moon" ise 11i de kendileri tarafından yazılmış şarkılardan oluşmakta. The Pierces, önemli çıkışlarını ise 2007 tarihli son albümleri "Thirteen Tales of Love and Revenge" ile yapmışlar.

"Thirteen Tales of Love and Revenge", adından da anlaşılacağı gibi 13 şarkıdan oluşmakta. Sosyete ile dalga geçtikleri şarkıları "Boring" ile güzel bir çıkış yapan ikili, aynı albümden "Lights On" ve "Three Wishes" single'larını da çıkardı. The Pierces'ın son bombası ise "Three Wishes" ile birlikte günümüzün en popüler dizilerinden "Gossip Girl"ün bir bölümünde çalan "Secret". (Aynı bölümde ayrıca Catherine ve Allison konuk oyuncu olarak yer almışlar.)

Sırların, hem sırrı veren hem de sırrı tutmak zorunda kalan açısından zorluklarını konu alan şirin bir şarkı "Secret". "Gossip Girl" dışında "Dexter"ın (ki dizinin sır tutmak üzerine kurulu kısmına çok uyan sözlere sahip olsa da vahşetle alakalı kısmına fazlasıyla zıt bir tarzda) yeni sezon promo'sunda da yer aldı. Benim şarkıyı ve dolayısıyla The Pierces'ı tanımam da bu promo'yu Altın Küre Ödül Töreni reklam aralarından birinde izlememle gerçekleşti.

Çok iyi eleştiriler alan, fazlasıyla pembe ve cidden "sassy" bir albümün en şirin şarkılarından biri "Secret". Sevelim, sevdirelim.

Got a secret
Can you keep it?
Swear this one you'll save
Better lock it, in your pocket
Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead

Hiç yorum yok: