24 Temmuz 2011

Harbiye'de Bir Efsane: Paul Simon

18. İstanbul Caz Festivali, Joss Stone'u ağırlayacağı son konserinden önce, iki performansa ev sahipliği yaptığı son haftasında da bizlerleydi. Haftanın ilk konseri, Esma Sultan'da Amadou & Mariam'ı ağırlarken; ikincisi ise konserin en 'headliner' konseri, en efsane müzik adamını bizlere getirdi: 19 Temmuz Salı gecesi Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, oturmayı bırakın, ayakta duracak bile yer kalmayan bir şekilde Paul Simon'ı dinledi.





Simon & Garfunkel'ın Simon'ı, "Sound of Silence" ve "Mrs. Robinson" gibi şarkıların yaratıcısı; solo kariyeri boyunca "50 Ways to Leave Your Lover", "You Can Call Me Al", "Slip Slidin' Away" ve "Diamonds on the Soles of Her Shoes" gibi şarkılara imza atmış olan Paul Simon, sevenlerini oldukça tatmin eden bir performans sergiledi ve programını bitirdikten sonra 8 şarkı ile daha devam etti. Gece boyunca neredeyse her şarkıyı ayrı bir gitarla çalan Simon, heyecanla beklenen "50 Ways to Leave Your Lover"ı izleyicisini fazla bekletmeden, konserin hemen başlarında söyleyiverdi.


Benim içinse gecenin en heyecan verici anı, Simon'dan çok Simon&Grafunkel'ı seven biri olarak "Sound of Silence"ın o kalabalık sessizliğin ortasında, bir spotun altında söylendiği andı. Yıllar önce KoroSU ile sahnede söylerken bile tüylerimi diken diken eden şarkıyı sahibinden canlı canlı dinlemek, yaşanabilecek en güzel şeylerden biriydi benim için. İKSV ve konserin sponsoru Sony'e bunu yaşattıkları için bir kez daha teşekkür ediyor, 18. İstanbul Caz Festivali'nin son konseri için Perşembe günü herkesi santralistanbul Kıyı Amfi'ye Joss Stone'u dinlemeye davet ediyorum.

Hiç yorum yok: