14 Temmuz 2011

30. Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi

Bu yıl 30. kez düzenenlenen Günümüz Sanatçıları Sergisi, seçici kurulun değerlendirmesi sonucu eserleri bir araya gelen 11 sanatçıyı ağırlıyor. Seçici kurulu oluşturan küratörler Fulya Erdemci, Başak Şenova ve Arzu Yayıntaş; bambaşka formlarda ve tonlarda olan eserleri oldukça sade bir mekansal tasarımda bir araya getirmiş.

6-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Akbank Sanat'ta görülebilecek olan sergide İlgen Arzık, Mehmet Ali Boran, Ali Bozan, Baran Çağınlı, Mehmet Fahracı, Onur Gökmen, Hayal İncedoğan, Engin Konuklu, Can Kurucu, Ekin Onat ve Birol Özer'in eserleri yer alıyor.

Sergide yer alan eserler arasında beni en çok etkileyen, Ekin Onat von Merhart'ın mekanla iç içe geçen, biri tabanın 3 yüzünü deniz, diğeri tavanın 3 yüzünü gökyüzü olarak kullanan fotoğraf yerleştirmeleri "Gurbet I" (2007) ve "Gurbet II" (2010) oldu. Benim için ikinci sırada ise 1'51'' uzunluğundaki video çalışması "Rutinle Vals" (2011) ile Birol Özer geliyor. (Sergideki bir başka etkileyici video ise Ali Bozan'ın "Üçüncü Göz" (2009) çalışması.)

Sergide bulunan bir başka seride; tuval üzerine akrilik 3 çalışması ile Engin Konuklu, silinmeye başlamış olan geçmişi resmediyor. "Muğlak I" (2011) ve "Muğlak III" (2011) özellikle ilgi çekici.



Klasikleşmiş bu sergiyi, önümüzdeki yıl da Akbank Sanat'ta görebilmek dileğiyle...

Hiç yorum yok: