14 Temmuz 2011

63. Primetime Emmy Adayları

Bu yıl bırakın yeni başlayan yapımları izlemeyi, eskiden zevkle takip ettiğim dizilerden bile bazılarını takip etmeyi başaramadım sezon boyunca. Bugün açıklanan 63. Primetime Emmy Ödülleri Adayları, hem eski dizilerden formunu koruyanların hangileri olduğu konusunda biraz bilgi vermiş, hem de bu sezon başlamış olan yapımlardan hangilerinin takip edilmesi gerektiğini açığa çıkarmış oldu.


Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da adaylık rekoru bir minidizinin oldu: Kate Winslet, Melissa Leo ve Guy Pierce gibi oyuncuların oynadığı minidizi "Mildred Pierce", 21 dalda aday gösterildi. Onu drama dizileri "Mad Men" (19) ve "Boardwalk Empire" (18) ile komedi dizisi "Modern Family" (17) izledi. Geçtiğimiz yıl en fazla adaylığı bulunan minidizi (Pacific) ve drama dizisinin (Mad Men) büyük ödülü kaptığını düşünürsek, bu sayılar yalnızca birer sayıdan ibaret değil.

Komedi dizilerinde "Modern Family" ve "Glee" çekişmesi bu yıl da sürecekmiş gibi gözüküyor. "Mad Men"in yıllar süren sinir bozucu zaferler silsilesinin ise yeni diziler "Boardwalk Empire" ya da "Game of Thrones" sayesinde sona ermesini umuyoruz. Daha önce de söylediğim gibi, sezonu doğru düzgün takip edememiş olduğumdan neye üzülüp neye sevineceğimi de tam olarak kestiremiyorum. Fakat en azından En İyi Erkek Oyuncu - Komedi/Müzikal dalında "The Big Bang Theory"nin iki oyuncusunu birden görmeye şaşıran bir tek ben değilimdir. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Komedi/Müzikal kategorisinde 4 oyuncusu ile "Modern Family" rüzgarı eserken, bu kategorinin demirbaşı Neil Patrick Harris'in ismi bu yıl listede değil. Tina Fey (30 Rock, Saturday Night Live) ve Idris Elba (Luther, Big C) çifter adaylığı bulunan oyuncular. "Fringe" ise adaylar arasında yine yok, yine yok...

63. Primetime Emmy Ödülleri, 18 Eylül 2011 gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Komedi/Müzikal dalında "Glee" ile aday olan Jane Lynch, töreni sunacak olan isim.

Tüm adaylar şöyle:


En İyi Dizi - Komedi
30 Rock / Big Bang Theory / Glee / Modern Family / Office / Parks and Recreation

En İyi Erkek Oyuncu - Komedi
Alec Baldwin (30 Rock) / Louis C.K. (Louie) / Steve Carrell (Office) / Johnny Galecki (Big Bang Theory) / Matt LeBlanc (Episodes) / Jim Parsons (Big Bang Theory)

En İyi Kadın Oyuncu - Komedi
Edie Falco (Nurse Jackie) / Tina Fey (30 Rock) / Laura Linney (Big C) / Melissa McCarthy (Mike&Molly) / Martha Plimpton (Raising Hope) / Amy Poehler (Parks and Recreation)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Komedi
Ty Burrell (Modern Family) / Chris Colfer (Glee) / Jon Cryer (Two and a Half Men) / Jesse Tyler Ferguson (Modern Family) / Ed O'Neill (Modern Family) / Eric Stonestreet (Modern Family)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Komedi
Julie Bowen (Modern Family) / Jane Krakowski (30 Rock) / Jane Lynch (Glee) / Sofia Vergara (Modern Family) / Betty White (Hot in Cleveland) / Kristin Wiig (Saturday Night Live)

En İyi Konuk Erkek Oyuncu - Komedi
Will Arnett (30 Rock) / Matt Damon (30 Rock) / Idris Elba (Big C) / Zach Galifianakis (Saturday Night Live) / Nathan Lane (Modern Family) / Justin Timberlake (Saturday Night Live)

En İyi Konuk Kadın Oyuncu - Komedi
Elizabeth Banks (30 Rock) / Kristin Chenoweth (Glee) / Tina Fey (Saturday Night Live) / Kathryn Joosten (Desperate Housewives) / Dot-Marie Jones (Glee) / Cloris Leachman (Raising Hope) / Gwyneth Paltrow (Glee)

En İyi Dizi - Drama
Boardwalk Empire / Dexter / Friday Night Lights / Game of Thrones / Good Wife / Mad Men

En İyi Erkek Oyuncu - Drama
Steve Buscemi (Boardwalk Empire) / Kyle Chandler (Friday Night Lights) /Michael C. Hall (Dexter) / Jon Hamm (Mad Men) / Hugh Laurie (House) / Timothy Olyphant (Justified)

En İyi Kadın Oyuncu - Drama
Kathy Bates (Harry's Law) / Connie Britton (Friday Night Lights) / Mireille Enos (Killing) / Mariska Hargitay (Law&Order: Special Victims Unit) / Julianna Matgulies (Good Wife) / Elisabeth Moss (Mad Men)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Drama
Andre Barugher (Men of a Certain Age) / Josh Charles (Good Wife) / Alan Cumming (Good Wife) / Peter Dinklage (Game of Thrones) / Walton Goggins (Justified) / John Slattery (Mad Men)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Drama
Christine Baranski (Good Wife) / Michelle Forbes (Killing) / Christina Hendricks (Mad Men) / Kelly MacDonald (Boardwalk Empire) / Margo Marindale (Justified) / Archie Panjabi (Good Wife)

En İyi Konuk Erkek Oyuncu - Drama
Beau Bridges (Brothers & Sisters) / Jeremy Davies (Justified) / Bruce Dern (Big Love) / Michael J. Fox (Good Wife) / Paul McCrane (Harry's Law) / Robert Morse (Mad Men)

En İyi Konuk Kadın Oyuncu - Drama
Cara Buono (Mad Men) / Joan Cusack (Shameless) / Loretta Devine (Grey's Anatomy) / Randee Heller (Mad Men) / Mary McDonnell (Closer) / Julie Stiles (Dexter)

En İyi Minidizi / Televizyon Filmi
Cinema Verite / Downtown Abbey / Kennedys / Mildred Pierce / Pillars of the Earth / Too Big To Fail

Hiç yorum yok: