15 Aralık 2010

2010 Golden Globe Adayları: Bölüm II - Televizyon

68. Golden Globe Ödülleri; drama dizisi, komedi dizisi ve minidizi/tv filmi kategorilerinde verilen ödüllerinin aday listelerine bakıldığında ise sürprizsiz ve heyecansız listeler ile karşılaşıyoruz. Öne çıkan tüm yapımlar 3'er adaylıkla eşi benzeri görülmemiş bir eşitliğe sahip gibiler. Bu duruma uymayan ve 5 adaylık elde ederek öne çıkan ise, geçtiğimiz yıl En İyi Komedi/Müzikal Dizisi dalındaki büyük ödülün sahibi olan "Glee".

Drama dizisi dallarında birkaç yeni dizinin adı geçerken, ülkemizde de çokça konuşulan "Boardwalk Empire", 3 adaylık alan dizilerden. Son 3 yılın kazananı -ve birçoğumuzun bu yüzden nefret ettiği- "Mad Men"in en büyük rakibi "Boardwalk Empire" olacakmış gibi görünüyor. Onun dışında 3'er adaylık elde eden diziler ise "Dexter", "Good Wife" ve "Mad Men". Komedi/müzikal dizisi dallarında ise "Glee"yi 3'er adaylıkla "30 Rock" ve Eylül'de ilk sezonu ile Emmy almayı başaran "Modern Family" izliyor. Bu dallarda adı geçen tek yeni dizi ise 2 adaylık ile "Big C". "How I Met Your Mother"a olan ilgisizliği ise yıllardır anlamış değilim. Minidizi/TV Filmi dallarında ise Emmy'lerin yıldızı "Pacific" yalnızca tek adaylık ile şaşırtıyor. (Bunun nedeni, Altın Küre Ödülleri'nin televizyon için teknik, yönetmenlik ve senaryo dallarında ödül dağıtmaması.) Bu dallarda 3'er adaylıkla Emmy'nin diğer yıldızı "Temple Grandin" ve yeni bir minidizi "Pillars of the Earth" göze çarpıyor.

Oyuncu listeleri gerçekten çok sıkıcı. Geçtiğimiz yılın listelerinden birkaç ismi çıkarıp, yerine yeni dizilerden birkaç kişi ile, Emmy alan birkaç kişiyi eklemişler gibi duruyor.

Tüm adaylar şöyle:

En İyi Dizi - Komedi/Müzikal
30 Rock / Big Bang Theory / Big C / Glee / Modern Family / Nurse Jackie

En İyi Dizi - Drama
Boardwalk Empire / Dexter / Good Wife / Mad Men / Walking Dead

En İyi Minidizi/TV Filmi
Carlos / Pacific / Pillars of the Earth / Temple Grandin / You Don't Know Jack

En İyi Erkek Oyuncu - Komedi/Müzikal
Alec Baldwin (30 Rock) / Steve Carell (Office) / Thomas Jane (Hung) / Matthew Morrison (Glee) / Jim Parsons (Big Bang Theory)

En İyi Kadın Oyuncu - Komedi/Müzikal
Toni Collette (United States of Tara) / Edie Falco (Nurse Jackie) / Tina Fey (30 Rock) / Laura Linney (Big C) / Lea Michele (Glee)

En İyi Erkek Oyuncu - Drama
Steve Buscemi (Boardwalk Empire) / Bryan Cranston (Breaking Bad) / Michael C. Hall (Dexter) / Jon Hamm (Mad Men) / Hugh Laurie (House)

En İyi Kadın Oyuncu - Drama
Julianne Margulies (Good Wife) / Elisabeth Moss (Mad Men) / Piper Perabo (Covert Affairs) / Katey Sagal (Sons of Anarchy) / Kyra Sedgwick (Closer)

En İyi Erkek Oyuncu - Minidizi/TV Filmi
Idris Elba (Luther) / Ian McShane (Pillars of the Earth) / Al Pacino (You Don't Know Jack) / Dennis Quaid (Special Relationship) / Edgar Ramirez (Carlos)

En İyi Kadın Oyuncu - Minidizi/TV Filmi
Hayley Atwell (Pillars of the Earth) / Claire Danes (Temple Grandin) / Judi Dench (Return to Cranford) / Romola Garai (Emma) / Jennifer Love Hewitt (Client List)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Scott Caan (Hawaii Five-O) / Chris Colfer (Glee) / Chris Noth (Good Wife) / Eric Stonestreet (Modern Family) / David Strathairn (Temple Grandin)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Hope Davis (Special Relationship) / Jane Lynch (Glee) / Kelly MacDonald (Boardwalk Empire) / Julie Stiles (Dexter) / Sofia Vergara (Modern Family)

Hiç yorum yok: