13 Kasım 2010

thebalkabaa feat. Penguen

Bundan yaklaşık bir yıl önce, 2002 yılından beri zevkle okuduğum haftalık mizah dergisi Penguen'e özel bir liste oluşturmuş; derginin 365 sayısını tarayarak Dünden Bugüne En İyi Penguen Kapakları'nı seçmiştim. Bunu yapabilmemin nedeni, Eylül 2002'den beri tek bir sayısı bile eksik olmayan bir Penguen arşivimin bulunmasıydı.

4 Kasım günü çıkan Penguen'i kaçırmam, bu arşiv için bir felaket demekti. Durumu fark ettiğimde günlerden 9 Kasım Salı'ydı ve gecenin o saatinde hiçbir yerde açık gazete bayii kalmamıştı. 10 Kasım Çarşamba sabahı sorduğumda ise, dergi İstanbul'da bir gün önceden dağıtıldığı için, eski sayılar çoktan iade edilmiş, her yer 11 Kasım sayısı ile dolmuştu.

Çareyi twitter'da buldum. 10 Kasım gecesi "Yardım edin! 2002'den beri biriktirdiğim Penguen arşivim 4 Kasım 2010 sayısını almayı unuttuğum için eksik kaldı." tweet'ini yazmam ve arşivimin bir fotoğrafını eklemem, hem o arşivimi kurtardı, hem de sosyal medyanın hayatımdaki önemli yerine bir artı daha eklemiş oldu. (Bu sayının Erdil Yaşaroğlu'nun "Sosyal Mecra" karikatürlerinin bulunduğu sayı olması ise hoş bir tesadüf.)

Dün ofise Selçuk Erdem imzalı bir adet 4 Kasım 2010 Penguen'i geldi! Başta @selcukerdem olmak üzere, konuyla ilgilenen @musmulapenguen ve @gokcheozer 'e teşekkürü bir borç bilirim. Nice sayılara Penguen!

2 yorum:

Bir Öss Macerasi dedi ki...

Penguen'den çok hoş ve samimi bir haraket. Abonelik almanı tavsiye ederim. İşini garantiye alırsın.

Bir Öss Macerasi dedi ki...

Penguen'den çok hoş ve samimi bir haraket. Abone olmanı tavsiye ederim. Arşivi garantiye almış olursun.