29 Ocak 2011

43. SİYAD Ödülleri Adayları

Türk Sinemasının tek eleştirmen birliği ödülü SİYAD Ödülleri'nin 43. adayları açıklandı. 2010 boyunca vizyona giren 66 filmden 15'inin adaylıkları bölüştüğü ödüller, 24 Şubat gecesi sahiplerini bulacak.

Seren Yüce'nin Venedik Film Festivali'nden Genç Aslan Ödülü ile döndüğü ilk-filmi "Çoğunluk", 10 adaylıkla yılın en iddialı filmi olarak görülüyor. Onu, 9 adaylıkla Reha Erdem'in fantastik hikayesi "Kosmos", 7 adaylıkla Semih Kaplanoğlu'nun Altın Ayı'lı filmi "Bal" ve 6 adaylıkla Onur Ünlü'nün "Beş Şehir"i izliyor. "Bahtı Kara"nın bu filmlerin yanı sıra En İyi Film adayları arasında yer alması ise oldukça sürpriz bir durum. Aday listesinde "Av Mevsimi", "Ejder Kapanı", "Yahşi Batı", "Ses" ve "Eyvah Eyvah" gibi filmlerin de yer bulabilmiş olması, hem SİYAD'ın popüler yapımlara olan bakışının değişmeye başladığının, hem de popüler yapımların kalitesinin 2010'da gerçekten arttığının bir göstergesi.

Tüm adaylar şöyle:

En İyi Film:
Bahtı Kara / Bal / Beş Şehir / Çoğunluk / Kosmos

En İyi Yönetmen:
Reha Erdem (Kosmos) / Semih Kaplanoğlu (Bal) / Theron Patterson (Bahtı Kara) / Onur Ünlü (Beş Şehir) / Seren Yüce (Çoğunluk)

En İyi Senaryo:
Bal / Beş Şehir / Çoğunluk / Kavşak / Kosmos

En İyi Erkek Oyuncu:
Tansu Biçer (Beş Şehir) / Güven Kıraç (Kavşak) / Bartu Küçükçağlayan (Çoğunluk) / Reha Özcan (Bahtı Kara) / Sermet Yeşil (Kosmos)

En İyi Kadın Oyuncu:
Demet Akbağ (Eyvah Eyvah) / Sezin Akbaşoğulları (Kavşak) / Sevinç Erbulak (Prensesin Uykusu) / Esme Madra (Çoğunluk) / Türkü Turan (Kosmos)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
Erdal Beşikçioğlu (Bal) / Genco Erkal (Prensesin Uykusu) / Volga Sorgu (Kara Köpekler Havlarken) / Settar Tanrıöğen (Çoğunluk) / Cem Yılmaz (Av Mevsimi)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:
Yeşim Ceren Bozoğlu (Bahtı Kara) / Ceyda Düvenci (Ejder Kapanı) / Nihal Koldaş (Çoğunluk) / Selen Uçer (Büyük Oyun) / Nurcan Ülger (Pus)

En İyi Görüntü Yönetmeni:
Florent Herry (Kosmos) / Uğur İçbak (Av Mevsimi) / Barış Özbiçer (Bal) / Barış Özbiçer (Çoğunluk) / Ercan Özkan (Pus)

En İyi Müzik:
Alp Erkin Çakmak, Barış Diri (Kara Köpekler Havlarken) / Tamer Çıray (Av Mevsimi) / Herve Guyader, Reha Erdem (Kosmos) / Cenap Oğuz (Beş Şehir) / Selim Demirdelen (Kavşak)

En İyi Kurgu:
Bal / Beş Şehir / Çoğunluk / Kavşak / Kosmos

En İyi Sanat Yönetimi:
Bal / Çoğunluk / Kosmos / Ses / Yahşi Batı

Hiç yorum yok: