17 Mart 2009

Haftanın Filmi #4: Y Tu Mamá Tambien (2001)

Bu filmi izlemek için birden fazla neden olduğu kesin. Yönetmeni, senaryosu, oyunculukları, konusu... Dünyanın birçok yerinde, gelmiş geçmiş en seksi filmler listelerinde yer alan bu 2001 Meksika yapımı film, ilk filminden sonra "A Little Princess" ve "Great Expectations"ı çekmek üzere Hollywood'a transfer olan Alfonso Cuarón'un ülkesinde çektiği ikinci film.

Daha 20'sine girmemiş iki genç çocuk ve 20'li yaşlarına veda etmek üzere olan güzel bir kadın var filmin merkezinde. 'Kanka'lar, bir düğünde tesadüfen tanıştıkları güzel ve evli kadını gitmek için yanıp tutuştukları bir plaja davet ederler. Ve kocasıyla arası zaten olabildiğince kötü olan bu kadının teklifi kabul etmesi, filmin bir yol hikayesine ve seksle bezeli, her an patlamaya hazır bir entrikalar bombasına dönüşmesine neden olur. Filme arka fonunda tüm karmaşık siyasi ortamıyla Meksika, çalan şarkılarıyla inanılmaz bir soundtrack, güzel bir ülkeden sıcak doğa ve yol manzaraları ve bolca içki eşlik eder.

Gael García Bernal, Diego Luna ve Maribel Verdú seyretmeye doyulmayacak sahneler sunuyor izleyenlere. Daha açılış sahnesinden(lerinden) başlayarak içkiye ve sekse bulanmış bir günah filmi "Y Tu Mamá Tambien"... Ama aynı zamanda dostluğun ve aşkın sorgulandığı; solun ve sağın, yalanın ve gerçeğin, sadakatin ve aldatmanın, erkeğin ve kadının kapıştığı bir film. Filmin Türkçe'ye "Ananı da..." şeklinde çevrilebilecek adının sarfedildiği o sahneden sonra zirveye çıkan bir zevk ve şehvet abidesi.

2001'de Venedik Film Festivali'nde En İyi Senaryo ödülü alan, aynı dalda Akademi Ödülü'ne aday gösterilen; senaryo, yabancı film, yönetmen ve oyunculuk dallarında BAFTA ve Altın Küre de dahil olmak üzere 60 ödüle aday gösterilip bunların 33'ünü kazanmış bir film "Y Tu Mamá Tambien".

Deneyimli bir kadının, deneyimsiz iki gence hayatın tüm gerçeklerini öğrettiği ve birbirleri hakkındaki gerçekleri öğrenmelerini sağladığı bir yol hikayesi.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Film çoo...ook iyiydi. Temel İçgüdü'den daha seksi ayrıca =P

fatih dedi ki...

10 numara film. dış sesin girmesine fln hasta oluyorum. çok güzel anlatıyor. cuaron çok değerli bir adam. bu var, son umut var sadece ikisi bile saygı duymak icin yeterli

Unknown dedi ki...

yorumlar çok iyi tebrik eder. genel olarak blog da nefis olmuş, uzaktan uzaktan izliyoruz