3 Ocak 2007

Müzede Bir Gece...

Tayyip ve Bush bir araya gelirler ve birbirlerine teknolojik gelişmeler konusunda hava atmaya başlarlar. Bush, Amerikan teknolojisinin ne denli gelişmiş olduğunu anlatmak için, ölüyü driltebildiklerini söyler. Tayyip terlemiştir. Altta kalmaması gerekmektedir ve şöyle der: "Bizdeki teknoloji çok daha iyi! O kadar ilerledik ki, herhangi bir insan 100 metreyi 3 saniyede koşabiliyor!" Ve bu konuşmadan aylar sonra endişeli bir şekilde danışmanına koşar. Bush'un Türkiye ziyaretine günler kalmıştır ve yalanının ortaya çıkmasından korkmaktadır. Danışmanı sorar: "Ona ölüyü nasıl dirilttiklerini sordunuz mu?". Cevap olumsuz, danışmanın sözleri ise gayet güzeldir: "O zaman ondan kanıtlamasını isteyin ve Anıtkabir'e götürün. Dedikleri gerçekse, siz 100 metreyi zaten 3 saniyede koşarsınız."

Biraz önce sinemadan geldim. (Hiç yapmadığım şey! :P) Günün filmi, Ben Stiller'lı "Night at the Museum"du. Konusu, afişin de görevini yaparak afişe ettiği gibi, bir müzenin (ki bu durumda New York'taki "Museum of Natural History") içinde bulunan her şeyin bir gece dirilmesiydi. Gayet sıradan bir Amerikan komedisi aslında. "Aile filmi" dediklerinden... Filmi seyrederkense aklıma şöyle bir soru takıldı: "Bir müzede böyle bir şey olduğunu bilsem, hangi müzede gece bekçiliği yapmak isterdim?"
İlk olarak aklıma Floransa'daki "Galleria degli Uffizi" geldi. Botticelli'nin "Nate di Venere"sinin canlanmasını kim istemez. : ) Sonra düşündüm ki, tablo bu, canlanmaz belki. Bu kez aklımdaki yer Londra'daki "Madame Tussauds"du. Kimi ararsan orada, oh ne güzel sohbet muhabbet. Zaten henüz göremediğim bir yer...

Son olarak düşündüm de, "Anıtkabir" de bir müze sayılır; aklımda yanan ampul yukarıdaki fıkranın nasıl gerçeğe dönüşebileceğini anımsattı bana.

Peki ya siz? Hangi müze canlansın isterdiniz?

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Madame Tussauds kesinlikle..

Bir köşede Beatles'e birlikte "Imagine" ı söylemek avazının cıktığı kadar ve karşı köşede "Kafa şişirdiniz!Susun!Yeter!" diye kollarını bağlayıp somurtan A.Hitler..

Kesinlikle çok eğlenceli olurdu :)

Devrim dedi ki...

Madame Tussauds mümkünse...o zaman onları kendilerinden dinlerim;görürüm bilirim anlarım...belki hiçbiri bize anlatıldığı gibi değil...bide kendilerine sorarım bir gecelik herşeyi...