5 Ocak 2007

Bir Cuma sabahı...

Fakir şehrimin zengin insanları, süslü kızları ve tüketimci Cadde çocukları bugün başka bir heyecanla kalktı yataklarından. Uyandıklarında akıllarından ilk geçen şey "O gün geldi." cümlesi olmuştu çünkü.
O günün geldiğini nasıl olduysa, bir şekilde unutmuş olanlar ise kahvelerini (tercihen espresso, cappucino ya da macchiatolarını) yudumlarken gazetelerini açıp o dev ilanı görünce farkettiler ve fondip yaptılar fincanı: "Bugün o günmüş!".

Küçük olanları ya "Anne, bugün o gün! Okula gitmesem olmaz mı?" dediler kahvaltıda; ya da unutmuş olanları "Hasan Abi, durdur servisi inicem! O gün gelmiş!" dediler vitrindeki o sözcüğü gördüklerinde okul yolunda.

Evet, "Bugün, o gün!".
Gazetelerde ve vitrinlerde gördüğümüz gibi, "Zara İndirimi Başladı!" bugün.

Sabah 10 civarı, Suadiye'deki iki mağazanın kasalarında da uzun kuyruklar çoktan oluşmuştu. Cadde'de elinde Zara torbası taşımayan birine rastlamak, yazın Magnum reklamı görmemek kadar imkansızdı bu sabah. Biri plastik, diğeri kağıt poşet veren mağazaların ikisinden birden alışveriş yapmış olanları görüp ayırt etmek mümkündü hatta yürürken.

20 dakikalık kuyrukta birbiriyle sohbete başlamış olan yabancılara, birbirine elinde tuttukları "o mükemmel şeyi" nerden aldıklarını "hemen" söylemelerini isteyen yabancılar...

Ve tamamen tesadüf olsa da...
Bu kadar laf ettikten sonra...

İtiraf ediyorum.

Ben de oradaydım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kendimi kötü hissetmem mi gerekiyor ama hissetmedim vallahi ben de oleyyyyy indiriiiim diyenlerdenim oh canıma değsin, gerçi alacak bir şey bulamadım olsun, cappucino içmeye gittim o yuzden:P kapitalizmin esiri olmaktan mutsuz olmayalım pls.