15 Aralık 2009

2009 Golden Globe Adayları: Bölüm I - Televizyon

2009 yılı sinema ve televizyonunda akılda kalanların ödüllendirileceği 67. Golden Globe (Altın Küre) Ödülleri'ne aday gösterilen isimler bugün California saati ile 05:37'de (cidden) açıklandı. Benim de WiFi, Starbucks ve CNN işbirliği ile canlı olarak tanık olduğum basın toplantısını "The Office" dizisi oyuncularından John Krasinski, Diane Kruger ve Justin Timberlake sundu.

Televizyon dünyasını ilgilendiren adaylıklar arasında Eylül ayındaki Emmy Adayları'ndan yabancısı olmadığımız isimlere ve artık bu listelerde bulunması klasikleşmiş isimlere rastlamak mümkün. Diğer yandan "Cougar Town", "Hung", "Nurse Jackie" gibi yeni dizileri de görmek mümkün. TV dallarında en fazla adaylığa sahip olan dizi de, en iyi dizi dahil 4 adaylıkla yine yeni bir komedi dizisi olan "Glee" zaten. Minidizi/TV Filmi kategorilerinde ise geçtiğimiz Emmy'lerin gözdelerinden "Grey Gardens" ve "Into the Storm"un yanısıra, yeni sezona ait olan "Grey O'Keeffe" de öne çıkıyor. Bu minidiz/tv filmlerinin hesi 3'er adaylığa sahip. TV kategorilerindeki tüm adaylar şöyle (tahminlerim koyu renk):

En İyi Dizi - Komedi/Müzikal
30 Rock / Entourage / Glee / Modern Family / Office

En İyi Dizi - Drama
Big Love / Dexter / House / Mad Men / True Blood

En İyi Erkek Oyuncu - Komedi/Müzikal
Alec Baldwin (30 Rock) / Steve Carell (Office) / David Duchovny (Californication) / Thomas Jane (Hung) / Matthew Morrison (Glee)

En İyi Kadın Oyuncu - Komedi/Müzikal
Toni Collette (United States of Tara) / Courteney Cox (Cougar Town) / Edie Falco (Nurse Jackie) / Tina Fey (30 Rock) / Lea Michele (Glee)

En İyi Erkek Oyuncu - Drama
Simon Baker (Mentalist) / Michael C. Hall (Dexter) / Jon Hamm (Mad Men) / Hugh Laurie (House) / Bill Paxton (Big Love)

En İyi Kadın Oyuncu - Drama
Glenn Close (Damages) / January Jones (Mad Men) / Julianna Margulies (Good Wife) / Anna Paquin (True Blood) / Kyra Sedgwick (Closer)

En İyi Minidizi/TV Filmi
Georgia O'Keeffe / Grey Gardens / Into the Storm / Little Dorrit / Taking Chance

En İyi Erkek Oyuncu - Minidizi/TV Filmi
Kevin Bacon (Taking Chance) / Kenneth Branagh (Wallander: One Step Behind) / Chiwetel Ejiofor (Endgame) / Brendan Gleeson (Into the Storm) / Jeremy Irons (Georgia O'Keeffe)

En İyi Kadın Oyuncu - Minidizi/TV Filmi
Joan Allen (Georgia O'Keeffe) / Drew Barrymore (Grey Gardens) / Jessica Lange (Grey Gardens) / Anna Paquin (Courageous Heart of Irena) / Sigourney Weaver (Prayers for Bobby)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Dizi/Minidizi/TV Filmi
Michael Emerson (Lost) / Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) / William Hurt (Damages) / John Lithgow (Dexter) / Jeremy Piven (Entourage)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Dizi/Minidizi/TV Filmi
Jane Adams (Hung) / Rose Byrne (Damages) / Jane Lynch (Glee) / Janet McTeer (Into the Storm) / Chloë Sevigny (Big Love)

Hiç yorum yok: