25 Haziran 2009

Akademi'den Şok Haber!

80 yılı aşkındır Oscar olarak bilinen ödülleri dağıtmakta olan Academy of Motion Picture Arts and Sicences (AMPAS), 24 Haziran'da yayınladığı basın bülteni ile 7 Mart 2010'da dağıtılacak olan 82. Akademi Ödülleri'ne En İyi Film dalında 10 filmin aday olacağını açıkladı.

1943'teki 16. Akademi Ödülleri'ne dek bu konuda bir kısıtlama olmamış, En İyi Film adaylarının sayısı 3 ve 12 arasında değişmişti. Daha sonra bu sayı 5 ile sabitlenmiş ve günümüze kadar bu konuda bir değişiklik yapılmamıştı.

AMPAS Başkanı Sid Ganis, böylece diğer dallarda ön plana çıkan fakat En İyi Film dalında görmezden gelinen filmlerin de bir şansı olabileceğini; geçmiş yıllarda birçok öreneği görülen, önemli filmlerin En İyi Film dalında görmezden gelinmesi sorununa bir çare bulunacağını söylemiş.

Bu değişen kuralla, "Dark Knight"ların daha fazla görmezden gelinmediği bir aday listesi diliyorum ben de.

82. Akademi Ödülleri'ne aday olanların listesi, 2 Şubat 2010'da açıklanacak.

3 yorum:

tuncywashere dedi ki...

Cidden şok bir haber. Pek onayladığımı söyleyemeyeceğim. Bu sefer de doğru dürüst 7-8 film bularak geri kalan iki tanesini savsaklamasalar bari :)

Adsız dedi ki...

Aslında bence yerinde alınmış bir karar, çünkü bir çok zaman diğer başarılı filmler görmezden geliniyodu...

Travis dedi ki...

en iyi film adaylarına dark knight ı koymak da hiç iyi olmayacaktır kanımca.. o filmin hakedeceği oscar yardımcı erkekti ,onu da aldı.. zorlamanın manası yok..
(müzik de olaiblr di)