26 Mayıs 2009

Pek Yakında: "Nine"

Baz Luhrmann'ın 2001 tarihli "Moulin Rouge!"u ile eski günlerine geri dönen müzikal türü, 2002'de Rob Marshall'ın "Chicago"sunun Oscarları silip süpürmesiyle yine zirveye oturmuştu. "Chicago"nun haberleri gelmeye başladığında birçok insan sormuştu belki bu soruları: "Bu kadar insan nasıl aynı filmde olabilir?", "Renée Zellweger nasıl dansedebilir?", "Richard Gere nasıl şarkı söyleyebilir?"...

2009 Şubat'ında Akademi Ödül Töreni'nde sahnede Hugh Jackman ve 2008 yılında çekilmiş pek başarılı bir müzikal bulunmasa da, "The Musical Is Back" temalı süper bir performans. "Neden acaba?" soruları...

Ve Kasım 2009... Yine muhteşem bir kadro, yine Rob Marshall ve yine bir müzikal: "Nine".

Bu yıl vizyona girecek filmler arasında beni en çok heyecanlandıran "Nine"ın başrol kadrosunda 1 adam ve 7 kadın var. Federico Fellini'nin "8½" filminden uyarlanan Broadway müzikalinin sinema uyarlamasını Anthony Minghella ve Michael Tolkin yazmış. Yönetmen ise ünlü kareograf ve "Chicago"nun harikalar yaratan yönetmeni Rob Marshall.

Efsane aktör Daniel Day-Lewis (öncesinde Javier Bardem'in reddettiği) yönetmen Guido Contini rolünde filmin başrol oyuncusu. Bir yaratıcılık krizi geçiren yönetmenin etrafındaki 9 kadından 7'sini canlandıran isimler ise şok edici: Judi Dench, Nicole Kidman, Penelope Cruz, Marion Cotillard, Kate Hudson, Sophia Loren ve Fergie.

Bu inanılmaz oyuncuların, en az kendileri kadar inanılmaz bir sanat yönetmenliği, kostüm tasarımı ve görüntü yönetmenliğinin eşlik ettiği bir filmde yer aldığını daha iyi anlamak için, filmin Fergie'nin seslendirdiği "Be Italian" eşliğindeki gaza getirici fragmanını seyredebilirsiniz.


Yazının sonunda bu kadronun ne kadar inanılmaz olduğunu daha somut bir şekilde açıklamak gerekirse:

Kadrodaki 8 ismi alt alta yazdığınızda kişi başına birer Oscar, bir buçuk Altın Küre, ikişer BAFTA ve yarım Altın Palmiye düşüyor!

Başka bir hesaplama yapacak olursak bu 8 ismin toplam ödül adaylık çetelesi şöyle: 17 Oscar, 36 BAFTA, 2 Emmy, 33 Altın Küre, 4 César, 10 Avrupa Film Ödülü, 18 Amerikan Oyuncular Birliği Ödülü, 4 David, 6 Goya ve 1 Grammy.

Hiç yorum yok: