3 Eylül 2008

Ekim'e Az Kaldı.

Eylül ayının gelmesiyle, Ekim ayının haberleri de gelmeye başladı. Çakışmaları gelenekselleşme yolunda hızla ilerleyen Filmekimi ve Antalya Altın Portakal Film Festivali ile ilgili haberler de gerek sinema dergileri, gerek internet ve gazeteler aracılığıyla fısıldanmakta.

Hakkındaki haberleri daha henüz almış olmama rağmen önceliği tercih edeceğim Filmekimi'nden yana kullanıyorum:

Bu yıl 7.si düzenlenecek olan Filmekimi; 10-16 Ekim tarihlerinde, her zamanki gibi Emek Sineması'nda olacakmış. Gösterilecek film sayısı, henüz web sitesinde bir bilgi olmasa da, Sinema dergisine göre 21.

Bu 21 filmden adları verilenlerin sayısı henüz bir elin parmakları civarında olsa da; heyecanlanmama yetti:
  • Woody Allen'ın Barcelona'lı; Scarlett Johansson, Penelope Cruz ve Javier Bardem'li son harikası "Vicky Cristina Barcelona".

  • Yalnızca iki filmiyle en sevdiğim yönetmenler listesine giriş yapan Fernando Meirelles'in son edebiyat uyarlaması; Julianne Moore, Mark Ruffalo ve Gael Garcia Bernal'li "Blindness".
  • Cannes'da Altın Palmiye alan "Entre les mures".

  • Aaron Eckhart, Toni Collette, Maria Bello gibi güzel bir kadroya sahip olan; aylar önce gördüğüm afişinde 'Towelhead' yazsa da nedense adı değişen, "From the Academy Award Winning Writer of American Beauty and Creator of Six Feet Under" ibaresiyle dikkat çeken "Nothing Is Private".

  • İlgilenmediğim anahtar sözükler: "Miyazaki", "Wim Wenders".
10-19 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali (ve eşzamanlı/eşmekanlı Avrasya Film Festivali) hakkında ilk öğrendiğim şey ise, her zamankinden daha güzel bir kadroya sahip olan jürisi hakkındaydı.

"Sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz başkanlığındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde yapımcı Ali Akdeniz, yönetmen Serdar Akar, oyuncular Ayda Aksel ve Fadik Sevin Atasoy, yönetmen Ömer Faruk Sorak, sinema yazarı Sevin Okyay, görüntü yönetmeni Çetin Tunca ve oyuncu Güven Kıraç görev yapacak." (kaynak)

Sonrasında festivalin Özgü Namallı güzel mi güzel afişini gördüm ve festivalde hayatımın kadınlarından Charlize Theron'un kırmızı halı dolaylarında boy göstereceği haberini aldım. (kaynak)
Festivalde gösterilecek filmler olarak ise adı geçenler şunlar:
  • Açılış filmi olarak Ferzan Özpetek'in Venedik'te yarışmakta olan "Un Giorno Perfetto"su.
  • Alejandro Gonzalez Iñarritu'nun üçlemesinde senaristliğini yapmış olan Guillermo Arriaga'nın yönettiği Charlize Theron'lu "The Burning Plain".
  • Cannes'da Altın Palmiye alan "Entre les murs".
  • İlgilenmediğim anahtar sözcükler: "Kim Ki Duk", "Madonna", "Belgesel".

Hiç yorum yok: