20 Eylül 2008

Diablo Cody, Lafı Koydi.


Gerçek adı Brook Busey olan "Juno"nun ünlü senaristi, yıllar önce Wymonig'deki Cody'e giderken kendine bir isim uydurmak istediğinde; Cody'nin önüne İspanyolca şeytan anlamına gelen 'Diablo'yu eklemiş. Oscar heykeline ulaşanların akılalmaz hikayeleri sıralamasında üst sıralarda yer alacak bir geçmişin ardından "Juno" ile hayatını değiştiren bu karizma insan, Diablo Cody, bildiğiniz gibi hayat yolunda üniversite-striptiz club-bloggerlık-Oscarlı senarist duraklarına uğradı.

Cody, "Juno"nun ardından Steven Spielberg tarafından yaratılan televizyon dizisi "United States of Tara"nın senaristliğini üstleniyor şu günlerde. 2009 yılında ise "Jennifer's Body" ile karşımıza çıkacakmış. İlkini heyecanla indirip seyretmeyi, ikincisini ise klasik bir gençlik filmi kıvamında olsa da heyecanla vizyonda görmeyi bekliyorum.

Fakat bugünkü sebeb-i blog entry'm, geçtiğimiz hafta sevgili Diablo Cody'nin dellenip, çok güzel bir laf koyması üzerine... Kendisi; sahte ismine -ve muhtemelen bunu bahane ederek geçmişine ve başarısına- laf eden ve bu durumdan rahatsız olduğunu belirten insanlara, Yılmaz Özdil kıvamında birkaç laf giydirmiş blog sayfası aracılığıyla. Duyduğum en karizma ve cool tavırlarla bezeli bu serzenişin birkaç cümlesini paylaşıyorum sizlerle:

"I know my name is fake and that it annoys you. What, do you hate Queen Latifah and Rip Torn, too? Writers and entertainers have been using pseudonyms for years. Chances are, you’re spewing bile under an assumed screen name yourself. I’m sorry if you think I’m like some inked-up quasi-Suicide Girl derby cunt from 2002, but I like my fake name. It’s engraved on an Oscar. Yours isn’t." (Diablo Cody)

Hiç yorum yok: