10 Kasım 2008

MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2008


6 Kasım Perşembe gecesi dağıtılan MTV Avrupa Müzik Ödülleri (EMA), eski törenlere göre oldukça sönük bir şekilde buldu sahiplerini. Gecenin ev sahibi, yılın en iyi çıkışını yapan (ve "Best New Act" ödülünü de kazanan) Katy Perry'di. Kendisinin "bir yıl önce bu töreni evimde oturmuş bir şeyler yerken seyrediyordum, kısacası seneye burada siz de olabilirsiniz" anafikrindeki cümleleri biraz arabesk olsa da çok gerçekçiydi.

Pink, Beyonce, Kid Rock ve Kanye West gibi yıldızların sahne aldığı törende; Paul McCartney'e "Ultimate Legend" ödülü Bono tarafından verildi. Törenin Beatles'ın yuvası Liverpool'da yapılıyor olması, bu doğru kararı daha da anlamlandırdı. Gecenin en ilgi çekici noktaları sanırım Katy Perry'nin "Do you like my cherries? They are big aren't they?" sorusu, Katy Perry ve VIP lounge'da konukları ağırlayan 30 Seconds to Mars üyelerinin Obama t-shirtleri ve tabii ki Emre Aydın'ın ödülü kazanmasıydı. Gecede ikişer ödül kazanan Britney Spears, 30 Seconds to Mars ve sunucu Katy Perry sayesinde, Amerikalılar ön plandaydı.

MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nin bu yılki kazananları şöyle:

Act of 2008: Britney Spears
Album of the Year: "Blackout" (Britney Spears)
Most Addictive Track: "So What" (Pink)
Video Star: "A Beautiful Lie" (30 Seconds to Mars)
New Act: Katy Perry
Rock Out: 30 Seconds to Mars
Ultimate Urban: Kanye West
Headliner: Tokio Hotel
Best Act Ever: Rick Astley
Europe's Favorite Act: Emre Aydın

Artists' Choice Award: Lil Wayne
Ultimate Legend: Paul McCartney

2 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

MTV'nin Avrupa ödülleri ve töreni, Amerikadaki ile karşılaştırınca ilk okul piyesi seviyesinde kalıyor. nerede o görsel şov, nerede bu tek düze gösteri.

Adsız dedi ki...

VMA'den daha güzel olmasının tek sebebi kliplerden ziyade şarkılara ve şarkıcılara ödül verilmesi EMA'de. VMA'den daha çok zevk alıyorum seyir sırasında...