9 Kasım 2008

Avrupa'nın En İyisi: Emre Aydın


2006 sonbaharında televizyonda "Afili Yalnızlık"ın Şebnem Dönmez'li klibini gördüğümde; şarkıya da yorumuna da, klibine de hayran kalmış ve "Afili Yalnızlık"ı 'ilk dinlediğimde en çok etkilendiğim şarkılar' arasına sıkıştırıvermiştim.

"Afili Yalnızlık", 2002'de 'Sing Your Song' yarışmasını kazanan 6. Cadde'den ayrılma kararı aldıktan sonra çıkardığı ilk solo albümüydü Emre Aydın'ın. Albümle aynı adı taşıyan (ve yukarıda bahsettiğim gibi benim de kendisiyle tanışmamı sağlamış olan) şarkı "Afili Yalnızlık" ve narsizm ve yalnızlık temalı klibi sayesinde 2006-2007 yıllarında dağıtılan tüm yerli müzik ödüllerini başta "En İyi Çıkış Yapan Sanatçı" ve "En İyi Şarkı" kategorisinde olmak üzere silip süpürmüştü.


"Afili Yalnızlık" albümünde yer alan 10 şarkının 9'unun söz ve müzikleri kendine aitti. Gerçekten de en afilisinden bir yalnızlığı anlatıyordu albüm. Bazen duygusal, bazen damardan laflarla... "Git, gideceksen bekleme" gibi, "Tamam yeter her şey istediğin gibi olsun / Tamam, ben zaten öldüm, kalan sağlar senin olsun" gibi, "Belki bir gün özlersin" gibi... "Afili Yalnızlık"ın müzik altyapısı olarak da olduça başarılı bir albüm olmasını ise; Gripin, Manga ve Vega gibi gruplardan müzisyenlerle çalışmış olmasına fazlasıyla borçlu Emre Aydın. Albümün videoları ise, "Afili Yalnızlık", "Kim Dokunduysa Sana", "Git" ve "Belki Bir Gün Özlersin" parçalarına çekildi.

Albüm çıktıktan sonraki iki sene süresince çıkışına devam etti Emre Aydın, ve hala da ediyor. Gripin ile "Sensiz İstanbul'a Düşmanım" düeti ve Teoman'ın tribute albümü "Söz-Müzik Teoman"da en güzel Teoman şarkılarından "Sürpriz"i yorumlamasından sonra MTV Avrupa Müzik Ödülleri yolculuğu başladı. Hadise, Hande Yener, Hayko Cepkin ve Sagopa Kajmer'i sollayarak "EMA Best Turkish Act" seçildikten sonra; 6 Kasım'da Liverpool'da MTV European Music Awards "Best European Act" dalında yarışan 5 adayın arasına da girmeyi başardı Emre Aydın. İngiliz Leona Lewis, İtalyan Finley, Rus Dima Bilan, İsrailli Shiri Maimon'u geçerek Avrupa'nın en iyisi seçildi.


"Hiç kuraya girmeden hep kısa çöpü çeken" o yalnız adamı geride bıraktığını görüyor, "oyununun en güzel yerinde zil çalmamasını" ve hiç bir zaman "öyle" olmamasını umuyorum. Tebrikler sevgili adaşım :)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Emre Aydın'ın bu başarısını tabiki küçümsemediğimi öncelikle belirttikten sonra, "internetteki anketlerde türk aday varsa, türk aday kazanır" demekten de kendimi alamıyorum :pP

Emre dedi ki...

yok yok. benim bildiğim puanlama sistemi bunun olmaması için düzenlenmiş. her ülkeden gelen puanlar ayrı sayılıp birleştiriliomuş falan filan.

Adsız dedi ki...

Sevmiyorum bu adamı. Emrecim oylama sistemi ne kadar Eurovision gibi olsa da Mert...'in dediği doğru, Türk aday varsa kazanır.