17 Mart 2008

"Türkiye İran Olur mu?" sorusu üzerine...

Bugün ntvmsnbc.com'da bir haber okudum:
"İran’da 9 sanat dergisi, “ahlaksız yabancı sinema oyuncuları resimlerini” bastıkları gerekçesiyle kapatıldı.İran Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı İç Yayınlar Dairesi’nden yapılan açıklamada, söz konusu yayınların kapatılmasına gerekçe gösterilen suçlar şöyle sıralandı: 'Ahlaksız yabancı sinema oyuncularının resimlerini basmak ve onların sefih yaşamlarının ayrıntılarını aktarmak, asparagas haber yapmak, yetkili kurumlardan izin almaksızın kimi ilaçların (kozmetik) reklamını yapmak, kamuoyu ahlakına aykırı yazılar yayınlamak.' "

Sonra aklıma geldi bir de dönüp Radikal'in arşivinde gezindim. Şunları buldum:

Radikal, 25 Ocak 2008: "Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: [...] İstiklal şairimiz 'Alınız ilmini garbın, alınız sanatını' diyor ya... Biz batının ilmini, sanatını almadık. Maalesef değerlerimize ters düşen ahlaksızlıklarını aldık."

Radikal, 14 Şubat 2008: "Başbakan Tayyip Erdoğan, türban tartışmasıyla ilgili haberler nedeniyle basına yönelttiği ağır eleştirileri dün de sürdürdü: [...] Bizi çarşafa sokacaklar' diyorlar. Ya insaf. Affedersiniz, gazetelerinin başköşelerinde bu toplumun ahlak değerleriyle tamamen ters düşen çırılçıplak kadın resimlerini siz basıyorsunuz. Basıyorlar mı? Basıyorlar. İlavelerinizde her şey tamamıyla ortada. Bugüne kadar ne yapıldı, hangi müdahale yapıldı, yasama ve yürütme olarak? Bizim yaptığımız veya yapacağımız herhangi bir şey mi var? Yaptık mı, hayır. Nedir bu feryat?"
Öyle...

1 yorum:

mayksisman dedi ki...

bu gidişle olur bal gibi olur... yazık.